Starity

Sapka, sál és kesztyű gyerekeknek: mi alapján válasszunk?

2021. november 16. 10:10   |   

Az ősz közeledtével újra előkerülnek a ruhakiegészítők: a sapka, a sál és a kesztyű is. Ha már kicsi a tavalyi vagy elhasználódott, érdemes újat venni. De mi alapján válasszunk gyermekünknek megfelelőt? Mit vegyünk figyelembe a vásárlás során?

hirdetés

Miből készülnek a gyereksapkák?

Az első és legfontosabb szempont természetesen, hogy a sapka a céljának megfelelő legyen: azaz melegítsen. Ehhez elsősorban azt kell megvizsgálni, miből készült az adott fejfedő. Manapság többféle anyagból is készítenek őszi, téli sapkákat. Ismerkedjünk meg ezekkel!

A téli ruhák leggyakoribb alapanyaga az akril. Ez a szövet a gyapjúhoz hasonló, nagyon jól melegít. Előnye, hogy nem bolyhosodik, így a kötött sapkák, sálak készítésére kiválóan alkalmas. Gyakran az akril sapkákat belül polár anyaggal bélelik, így lesznek nagyon jó hőtartók.

A másik fontos alapanyag, amiből a ruhakiegészítők készülnek: a poliészter. Ezt is jó hőszigetelése és vízállósága miatt választják sapkák, kesztyűk gyártásához. Rugalmas, elasztikus anyag, mosása egyszerű. 

A szettek előnye

A sapkák anyagán túl figyelembe kell venni a szabást és a színt is. Természetesen a kislányok számára legcélszerűbb valamilyen rózsaszín, pink vagy mályva, barackszínű sapkát vásárolni. Bár télen a sötétebb színek a divatosabbak, praktikusabbak, az óvodás lányok szívesebben viselnek ekkor is lányos színű ruhaféléket. 

Az is javasolt, hogy egyszerre vásároljunk be az őszi-téli ruhadarabokból, azaz gondolkodjunk szettben! A sapka-sál-kesztyű együttest online is megrendelhetjük, ha tudjuk a gyermekünk méreteit. A díjnyertes Ruhafalva ruha webshop folyamatosan kínál szetteket, de akár külön sapkákat, kalapokat is lehet rendelni tőlük. Új és használt ruhákat is árulnak, így többféle gyártó terméke is megtalálható náluk, a csecsemőktől kezdve a tini korosztályig kínálnak jó minőségű, divatos ruhákat, ruhakiegészítőket. 

Mivel itt saját kezűleg mérik le a sálak hosszát, a sapkák körméretét, biztosan nem fogsz mellé, ha őket választod.

Mesefigurák, pompomok, egyéb díszek a sapkákon

Még fontos szempont lehet a sapkaválasztásnál a szín és az anyag mellett a díszítés. Az igazán divatos gyereksapkákon mindig van valamilyen állatfigura vagy mesehős. A lányok körében kedvelt a Minnie egeres vagy más Disney-figurás ruhadarab, a fiús sapkákon gyakran ott díszeleg Pókember vagy Superman. Ilyeneket is találsz a Ruhafalván!

Az is elegánssá teheti a lányka sapkát, ha van rajta valamilyen strassz, gyöngy, flitter. A pompomos fejfedőket is elsősorban a kislányoknak tervezték, de manapság már a kisfiú sapkákon is van bojt, ha máshol nem, a megkötőn. 

Azt pedig mondanunk sem kell, hogy őszre, télre csakis olyan sapkát válasszunk a gyerkőcnek, mely jól takarja a fülét és a homlokát is. A megfázás elkerülése érdekében, ha kint sétálnak vagy játszanak, mindig legyen a gyerekeken sapka, sál és kesztyű a hideg időben. Örömmel fogják felvenni, ha nekik tetszőt választunk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek