Starity

Az igazi mumus: a babák etetése és itatása

2021. november 18. 08:08   |   

Attól a pillanattól kezdve, hogy babánk világra jön, megváltozik számunkra minden. Ezzel nem csak arra célzunk, hogy korábbi munkánkat hátrahagyva őt gondozzunk naphosszat, még csak nem is arra, hogy bizony sokszor elmarad mellőlünk jó pár barát.

hirdetés

Sokkal inkább arra, hogy onnantól kezdve van még egy szívünk, ami a testünkön kívül dobog. Az első napok után állandósulni látszik az érzés, hogy hosszabb-rövidebb békés szakaszokat leszámítva, agyon meg vissza aggódjuk magunkat, hogy mindent jól csinálunk-e.

A NiKiCa Bababolt szakértői teljesen tisztában vannak ezzel, és épp emiatt próbálnak mindenféle támogatást megadni az újdonsült édesanyáknak.

A békés első hónapok…

…után jönnek az igazi izgalmak. Nehéz azt elhinni, hogy ezt még fokozni lehet?

Ha az is, akkor is vedd elő bátran a fantáziád, mert jóllehet amíg babád csak anyatejen vagy tápszeren él, sok variáció nincs. Természetesen ezzel nem azt akarjuk sugallni, hogy ott nincs aggódnivaló, nincs bonyodalom vagy nehézség, de talán még az az egyszerűbb időszak.

Ha anyatejes a babád, akkor igyekezned kell elkerülni mindent (cumit, cumisüveget), hogy ne legyen cumizavar.

Ha tápszeres a babád, akkor fontos, hogy megtaláld azt a cumisüveget, amiből kényelmes tempóban, korának megfelelő méretben tudja elfogyasztani a számára ideális tápszert.

Aztán a két pont összeér, és jön a hozzátáplálás időszaka, ami rengeteg eszközigénnyel bír: az etetőszéktől, a kistányér, kispohár, gyermekevőeszköz trión át, az előke, pohár, kulacs, itatótermékekig bezárólag.

Hogy minden a lehető legjobban menjen, készülj előre, és szerezz be mindent!

A hozzátáplálós kaland

Még a legfelkészültebb édesanyák is meglepődnek olykor, mert a babák igen kreatívak ám.

Az első hónapokban megszoktuk, hogy nem variálnak ízekkel, elfogadják az anyatejet vagy a tápszert, a hozzátáplálás azonban ebben is jókora változást hoz.

A pajkosabb gyermekek sokkal több ételt juttatnak a padlóra, falra és a pólóra, mint a saját szájukba, de ez így van rendjén.

Kísérletezniük kell az ízekkel, a textúrákkal, hogy el tudják dönteni, mi az, amit szeretnek, és mi az, amit sosem szeretnének újra enni.

Hogy a gyermeked sikeresen kutasson, kísérletezzen élelmiszerügyileg, szerezz be minden fontos étkezési kelléket a NiKiCa Bababoltból, és indulhat is a móka! 

Ahogy a babád diktálja

Egy univerzális tanulsággal zárnánk az eszmefuttatást: minden gyermek más, eltérő az ízlésük, más a fejlettségi szintjük, ezért ne várd tőle azt, hogy hozza a papírformát.

A legtöbb gyerek ugyanis nem olvassa azt a gyermekkezelési szakkönyvet, amit mi, így aztán fogalma sincs, hogyan és miként kellene ennyi idősen táplálkoznia.

Bízd rá magad a gyermekedre, hidd el, tudja, mire van szüksége és mire nincs!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek