Starity

Nincs kifogás, találj időt az olvasásra!

2021. november 21. 10:10   |   

Ha vállalkozóként, vezetőként az olvasás kerül szóba, sokan kifogások mögé bújnak, nincs idejük rá, sokkal fontosabb dolgaik vannak. Az olvasás azonban tanulás is egyben, az önfejlesztésre pedig mindig kell időt találni!

hirdetés
Nincs kifogás, találj időt az olvasásra!

Olvasás és tanulás nélkül nem megy

Egy vállalkozó számára elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, a tanulás, amelyet a világ legsikeresebb, elismert üzletemberei is vallanak. Azt pedig kifejezetten támogatják, hogy a leghatékonyabb tanulás a napi rendszeres olvasás. 

Sokan tudják, hogy tanulás, olvasás nélkül a vállalkozásuk csak egy helyben toporog, nem jutnak egyről a kettőre, mégis a tevékenységükkel járó ezernyi feladat mellett képtelenek időt szakítani rá. A titok a sikeres és eredményes vállalkozáshoz azonban ebben rejlik.

Tippek, hogy jusson időd az olvasásra

Létezik néhány pofonegyszerű módszer, amellyel hatékonyabb lehetsz a nap folyamán, és jut időd az önfejlesztésre, így az olvasásra. Tedd meg magadért, a vállalkozásod érdekében! 

A legelső és legfontosabb, határozd el magad! Mint ismert, mindig mindenben az első lépés a legnehezebb, de ha ez megvan, akaraterővel és kitartással hamar a rutin részévé, szokássá válik az olvasás. 

Válts programot! Nem a TV-csatornákra gondolunk, hanem vizsgáld felül a napi tevékenységeidet, ami kevésbé fontos, vagy éppen nem segíti a fejlődésedet, nem kapcsol ki igazán, azt cseréld le és olvass helyette! 

Használj ki minden időt, azaz ha éppen ügyfélre vársz, vagy a délutáni kávédat fogyasztod, esetleg sorban állsz az esti bevásárlás után, vedd magadhoz az aktuális olvasnivalót! 

Az ilyen rövidebb periódusok kifejezetten alkalmasak például online marketing blog böngészésére, a Follow Marketing online marketing cikkeit ennyi idő alatt hatékonyan képes például az agyunk befogadni. Az online marketing ráadásul folyamatos változásban van, nélkülözhetetlen a rendszeres követése. 

Mindig legyen célod! Ha kitűzöd magad elé, hogy napi 30 percet vagy egy fejezetet elolvasol, illetve motiválod magad egy kis ajándékkal ennek teljesítését követően, minden bizonnyal hatékonyabb leszel, és észrevétlenül napi apró lépéseket teszel a fejlődésed útján. 

A mai világban már a technika is mellénk áll, főleg, ha az olvasást még mindig egy időrabló tevékenységnek gondolod, hiszen választhatsz hangoskönyvet is. Ezek segítségével végezhetsz például házimunkát vagy vezethetsz, mégis ismereteket szerezhetsz és tudást gyarapíthatsz közben. 

Nincs többé kifogás!

A döntés, a fejlődés lehetősége a kezedben van, és a tényleges elhatározás mindennél fontosabb. Az olvasás előrelendít, ha a vállalkozásod megrekedt egy ponton, ha pedig jól működik, akkor bizonyára még jobbat és többet szeretnél kihozni belőle, melyhez elengedhetetlen a fejlődés. 

Alapvetően ez egy körforgás, mely kimagasló változásokat hozhat az életedbe, ehhez pedig csak annyi kell, hogy felvedd a harcot a kifogásokkal szemben!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek