Starity

Kreativitást karácsonyra! Fejlesztő játékok gyerekeknek

2021. november 29. 22:10   |   

Közeledik a karácsony és sok gyerek összeírta már a kívánságlistáját. A szokásos ajándékokon túl, mint például a Lego, léteznek olyan alternatívák, amelyek amellett, hogy legalább annyira szórakoztatók tudnak lenni, mint az építőkockák, a gyermek látókörét is tágítják. Nem utolsó sorban pedig, olyan készségeket sajátíthatnak el általuk, amelyeket később, akár felnőtt korukban is kamatoztatni tudnak majd.

hirdetés
Kreativitást karácsonyra! Fejlesztő játékok gyerekeknek

A massza, aminek csak a képzelet szab határt

Mindannyiunk gyermekkorának meghatározó eleme vagy játéka volt a gyurma. Nem hiába, hisz ez a kreatív játék lehetőséget biztosít arra, hogy a fantáziánk életre keljen és fizikai testet öltsön a gyurma figurák által. Bár nagy valószínűséggel a kicsik már találkozhattak a só-liszt gyurma vagy a süthető gyurma valamelyikével az óvodában, viszont jó néhány játék webshop már ezek modernebb fajtáit is kínálja, mint a homokgyurma, az intelligens gyurma vagy a play doh gyurma.

Művészet vagy játék?

Hasonlóan a Legóhoz és a gyurmához, a vasalható gyöngy is azon készségfejlesztő játékok közé tartozik, amely a gyermek kreativitását növeli. Nemhiába képezi az általános iskolások technika órájának tantervi részét, hiszen csak egy hajszál választja el ezt a játékot a művészettől. A gyöngyök másik felhasználási módjában leginkább a kislányok lelhetik igazán örömüket, ugyanis egy gyöngyfűző készlet segítségével nyakláncot, karkötőt és hajdíszt is készíthetnek, akár családjuk segítségével. Majd miután elkészültek a játék ékszerek, büszkén viselhetik magukon az alkotásokat.

A jövő tudósainak

Amikor azt mondjuk, hogy fejlesztő játékok, nem is gondolnánk, hogy a tudományos játékok közt mennyi olyan izgalmas oktató játék van, ami kísérleteken és a közvetlen tapasztalás útján kelti fel az érdeklődést a legkülönbözőbb tudományterületek iránt. A legnépszerűbb játékok közé tartozik például a gyerek távcső és a mikroszkóp, így a parányinak tűnő dolgok máris sokkal nagyobbnak hatnak majd. Sok kisfiú szereti a dínókat vagy az érdekesnek tűnő köveket, így a kristálynövesztő vagy a régész játék lehet az egyik legjobb választás. Azok a gyerkőcök, akik eddig is nagy örömmel vizsgálódtak, kutakodtak, azok számára rengeteg újdonsággal szolgálhatnak az ilyen jellegű játékok.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek