Starity

3 világítás típus, ami a te otthonodból sem hiányozhat

2021. december 06. 10:10   |   

Amikor otthonunk berendezését tervezzük, akkor ritkán gondolunk arra, hogy a megfelelő világítás legalább annyira fontos, mint a tökéletes kanapé megtalálása a nappaliba. A túl erős vagy túl gyenge fények egyaránt tönkretehetik a tevékenykedést és a pihenés élményét. Cikkünkben 3 olyan beltéri LED-es ötletet mutatunk be, amelyek a te lakásodat is új megvilágításba helyezik.

hirdetés
3 világítás típus, ami a te otthonodból sem hiányozhat
Fotó: ANRO

Indirekt világítás

Gondoltad volna, hogy a közvetlen, éles lámpafény helyett az indirekt világítással kellemesebb hangulatot teremthetsz? Akár a nappaliról, akár a hálószobáról beszélünk, mindkét helyiségben érdemes rejtett világítást alkalmaznod. A hálóban ráadásul az elalvást is segítik a sejtelmes, meleg fények. Ha felújításnál rejtett világításos díszlécet választasz, akkor két legyet üthetsz egy csapásra: a dekoratív mennyezet mellett mutatós LED szalagokkal is fokozhatod a hatást.

A nappaliban használj háttérvilágítást a tévéhez: nemcsak a barátok fognak irigykedni a moziélményre, de a szemed is meghálálja, ha nem teljes sötétségben sorozatozol hétvégén.

Pultvilágítás

A konyhában elhagyhatatlan a munkafelület megfelelő megvilágítása – nélküle egyetlen gulyásleves és rakott krumpli sem sikerülne olyan isteni finomra. Miért is? Mert a pultmegvilágító lámpa biztosítja az elegendő fényt az előkészületekhez és a főzéshez is. A modern konyhákban beépített spotlámpával, bútorvilágító lámpával vagy öntapadós LED szalaggal is hasonló eredményt lehet elérni – a választást kizárólag a te preferenciád és elképzelésed befolyásolja.

Lépcsővilágítás

Emeletes otthonokban mindig központi kérdés, hogy a lépcsők biztonságosak legyenek. Nem kérdés, hogy ehhez fényre is szükség van, lehetőleg olyanra, ami esztétikus és esetleg még különleges is. A lépcsővilágítás ma már lépcsővilágító lámpatestekkel is lehetséges, de ha te nem szeretnél ennyi energiát szánni a lépcső felújítására, akkor LED szalaggal is gyorsan és mutatósan megoldhatod a problémát. Az öntapadós LED csíkokat megfelelő méretre vágva a lépcsőfokok aljára kell ragasztanod, és egy könnyen elvégezhető bekötéssel máris dekoratívvá és nem mellesleg biztonságossá itt varázsoltad a lépcsőt.

Ha valamelyik világítás típus megtetszett, akkor ne várj tovább, vágj bele még ma: irány az ANRO Épületdíszítés webáruház, ahol ismert LED márkák termékeit találod!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek