Starity

#Könyvajánló: Tündér diplomácia és ellenségből szeretők: ez A kegyetlen herceg

2021. december 08. 20:08   |   Szerző: Glamster

A kegyetlen herceg több mint egy szerelmes fantasy regény: politikai cselszövések, fordulatok és árulás jellemzi a fejezeteket.

hirdetés

A kegyetlen herceg bár címéből adódóan egy újabb szerelmes történetnek tűnhet, ám ennél jóval többről van szó. A trilógiában megismerhetjük, hogy Jude Duarte, aki teljesen ember, hogyan próbál életben maradni és fent maradni tündérföldön, ahová még kiskorában ikertestvérével (Tarynnel) és félig tündér nővérével (Vivienne-nel) elrabolta Madoc, aki Vivienne igazi édesapja. Az első fejezetben azzal találkozunk, ahogy Madoc meggyilkolja ember szüleiket, mielőtt elviszi magával a három lányt – ezt az idősebb Vivienne sosem bocsájtotta meg neki.

Ha nem lehetek olyan, mint ők, akkor jobb leszek

– gondolja Jude az egyik fejezetben a tündérekről, akik lenézik őt halandósága miatt.

A kegyetlen herceg trilógiában politikai cselszövéseket, hatalomvágyat, diplomáciát és árulásokat ismerhetünk meg, így egyetlen fejezet alatt sem tudunk unatkozni, és a három könyvet muszáj egymás után ledarálni. Itthon a Könyvmolyképző kiadó forgalmazza, és kitűnő karácsonyi ajándék lehet egy olyan szeretetünknek, aki szereti az ehhez hasonló sztorikat. Vagy akár saját magunknak.

Természetesen a másik főhősnek, Cardan Greenbriarnek is figyelmet kell szentelnünk, hiszen ő teszi igazán szórakoztatóvá a sztorit, a sötétségbe némi fényt hozva, annak ellenére is, hogy neki is megvan a saját keresztje. Narcisztikusnak mondható személyisége azonban többször komikus helyzeteket szül. Ebben a regényben egy lassú kimenetelű ellenségből szeretők szerelmi szálat olvashatunk. Aki azonban arra számít, hogy ez lesz a történet combos oldala, az csalódni fog, hiszen ez inkább mellékvonal és eltörpül Jude igazi célja mellett, ami a hatalom megszerzése. Ezzel pedig vissza is kanyarodunk a show igazi sztárjához, Jude-hoz, aki hidegvérű, okos és fantaszikusan taktikázó főhősnő. 

A részek sorban:

A kegyetlen herceg

ReadInspo fotó

Fülszöveg: 

Persze, hogy olyan akarok lenni, mint ők. Gyönyörűek, égi tűzben kovácsolt pengék. Örökké élnek. És Cardan közülük a leglenyűgözőbb. Őt gyűlölöm legjobban. Annyira gyűlölöm, hogy néha még levegőt venni is elfelejtek, amikor őt nézem.

Egy szörnyű reggelen Jude és a nővérei végignézik, ahogy lemészárolják a szüleiket. A félelmetes gyilkos mindhárom lányt elrabolja, és Tündérföldére, a nagykirály udvarába viszi. Jude-ot csúfolják és kínozzák a halandósága miatt, és hamarosan rádöbben, ahhoz, hogy életben maradjon ebben a kiszámíthatatlan, veszélyes új világban, éppolyan okosnak, agyafúrtnak és hamisnak kell lennie, mint maguknak a tündéreknek.

Csakhogy a hatalomhoz vezető lépcsőfokokat sötét árnyak és árulás lengi körbe. Ráadásul szembe kell néznie a dühítő, arrogáns, ám karizmatikus Cardan herceggel. A lehető legóvatosabban kell eljárnia.

A gonosz király

Niitaabell Világa

Fülszöveg:

Az első lecke az, hogy erősödj meg.

Miután kiderült a döbbenetes tény, hogy Oak Tündérfölde örököse, Jude-nak meg kell védenie az öccsét. Ennek érdekében magához láncolta a gonosz királyt, Cardant, akit a háttérből irányít. Tündérfölde folyton átrendeződő, intrikákkal teli politikai szövetségei között még akkor is nehéz lenne lavíroznia, ha Cardan mindenben engedelmeskedne neki. Csakhogy a király mindent megtesz, hogy megszégyenítse Jude-ot, és aláássa a hatalmát, hiába nyűgözi le továbbra is a lány.

És ha még mindez nem volna elég, egyértelművé válik, hogy egy Jude-hoz közeli személy el akarja őt árulni, és ezáltal veszélybe sodorná nemcsak a saját, hanem az összes szerette életét. Jude kénytelen az áruló után nyomozni, hogy halandóként magánál tarthassa a hatalmat a tündérvilágban.
És miközben a Cardan iránt érzett bonyolult érzelmeivel is viaskodik.

A semmi királynője

Kitablar

Fülszöveg:

Jude alaposan megtanulta ezt a leckét, amikor mérhetetlen hatalomért cserébe lemondott a gonosz király, Cardan feletti uralmáról.

Tündérfölde száműzött halandó királynéjaként elveszettnek érzi magát, a semmi királynőjének. Ám megfogadja, hogy mindent visszaszerez, amit elvettek tőle. Az esély kétszínű ikertestvére, a szintén halandó Taryn képében érkezik meg, akinek az élete veszélybe kerül.

Jude kénytelen vállalni a kockázatot, és visszatérni a veszedelmes tündérudvarba, valamint szembenézni a Cardan iránti érzéseivel, hogy megmentse a nővére életét. Csakhogy sok minden megváltozott Elfhonban a távozása óta. Háború közeleg. Jude beférkőzik az ellenséges tábor mélyére, és ő maga is belekeveredik a véres politikai csatározásba.

Amikor egy eddig szunnyadó, ám igen erős átok elszabadul, pánik söpör végig a vidéken, és Jude választani kényszerül a becsvágya és az embersége között…

A levegő népe trilógiájának várva várt, döbbenetes fináléja.

Kedvcsináló idézetek:

Az uralkodás olyan, mint a bor (...). Aki alaposan meghúzza az üveget, abból a legrosszabbat hozza ki, mégis mind meg akarjuk ízlelni.

A hatalomvágy különös dolog. Lázként kapja el az embert, és nem könnyű kigyógyulni belőle.

A fájdalomból táplálkozó szerelem sosem fejlődik jó irányba.

Ha megsértesz, nem fogok sírni. Visszavágok.

– Téged is elbűvöltelek, nem igaz?

A szemét forgatja.

– Ne számíts rá, hogy másoknak is ilyen pocsék az ízlése.

Fanart:

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Fan videók:

Értélekés: 5/5

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek