Starity

Harry Potter és az elátkozott gyermek: ez a 10 legszomorúbb dolog Albus Severus Potterrel kapcsolatban

2022. január 05. 14:02   |   Szerző: Glamster

Harry Potter és az elátkozott gyermeket sok kritika érte, ami leginkább Harry karakterével állt kapcsolatban: csalódásként élte meg fiát, Albus Severus Pottert.

hirdetés

Csupán csak 3.4 csillagos értékelést kapott az olvasóktól a Harry Potter és az elátkozott gyermek, ami 2016 egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándéka volt. Sokan azonban nem tudják, hogy a könyvet nem is J.K. Rowling írta, legalábbis nem teljesen, hiszen ez egy színdarab Jack Thorne elképzelése alapján. Így előfordul, hogy a karakterek nem viselkednek a tőlük megszokott módon.

Szövegkönyve megjelent nyomtatásban, a színdarabot a londoni West Endben mutatták be 2016. június 7-én. Elsöprő sikert aratott. Itthon 2016 októberében jelent meg, fordítója, csak úgy mint a többi könyvnek, Tóth Tamás Boldizsár.

Most, hogy az első film 20 éve jelent meg, nézzük meg a 10 legszomorúbb dolgot, amit Harry Potter fiával kapcsolatban tudtunk meg az Elátkozott gyermeknek köszönhetően.

Fotó: Pinterest

1. A neve miatt hatalmas elvárás szakadt a nyakába

A nevét Albus Dumbledore és Severus Snape (magyarul: Perselus Piton) után kapta, így mindig a két nagy varázsló örökségével kötötték össze a fiatal gyermeket.

Fotó: Tumblr

2. A nagyobb testvére folyton cikizte

...és nem olyan szerethető módon, mint Fred és George tette Ronnal. Amikor a helyzet nehézzé vált a kis Albus számára, James nem volt mellette.

Albus Severus, Lily és James Potter

3. Harry Potter folyton azt éreztette, hogy csalódás neki a gyermeke

Harry bár nem mondta ki hangosan, de Albus azt érezte, apja csalódott benne, és nem ér fel az elvárásaihoz. Amikor Albus mérgében azt mondta, hogy sajnálja, hogy Harry fiaként született meg, Harry egyetértett vele. Ezzel pedig Albus félelme beigazolódott. Harry bár bocsánatot kért később, Albus úgy érezte, hogy apja a vita hevében mondta ki az őszinte érzelmeit.

Fotó: Yana

4. A Mardekár miatt is bántották

A Mardekár ház stigmája a háború után csak erősödött. Bár Albus nem bánta, hogy oda osztották be, később több fájdalom is érte: nem tudott kiteljesedni, mert a roxforti diákok nem tudták elfogadni, hogy Harry Potter fia nem Griffendéles.

A háza miatt barátokat sem tudott szerezni a 11 éves fiú.

Fotó: Tumblr

5. Nem volt olyan tehetséges, mint a családja

Albus nem találta a helyét a világban, mert nem érezte magát olyan tehetségesnek, mint a szülei. Ginny elismert Quidditch játékos volt, apja pedig a varázslóvilág megmentője. James, a bátyja, népszerű volt az iskolában, mint a nagyapja, Albus pedig sokszor jelentéktelennek érezte magát.

Fotó: Tumblr

6. Elítélték a barátsága miatt Scorpiusszal

Draco Malfoy és felesége, Astoria, megtért aranyvérűek, így egy szem fiúkat, Scorpiust is úgy nevelték fel, hogy senkit ne ítéljen el a származása miatt. Draco és Astoria szerelme is tragikus véget ért, erről azonban egy későbbi cikkben számolunk be.

Azonban a Malfoy család Lucius hagyatéka miatt nem örvendett népszerűségnek, így, amikor Albus egyetlen barátja Draco fia lett, nemcsak Harry, de az egész iskola kifejezte nem tetszését.

Fotó: Tumblr

7. Senkit nem érdekelt, hogy Albust bántalmazzák a Roxfortban társai

A kis Albus bár próbálta több módon lekommunikálni szüleinek, hogy nem szeret a Roxfortba járni, Harry ezt úgy élte meg, hogy őt utasítja el.

Fotó: Tumblr

8. Az unokatesójával sem maradt jóba

Rose Weasly (Hermione és Ron lánya) volt az első unokatestvér, akivel szoros barátságot ápolt a Roxfort előtt. Azonban az első év nyomása az ő kapcsolatukra is rátette a bélyeget: Rose nem akart egy mardekárossal mutatkozni.

Fotó: Tumblr

9. Delphini sikeresen manipulálta

Delpini közel került a magányos kis Albushoz, ám kiderült, hogy hátsó szándékai vannak. A lány csak azért barátkozott Albusszal és Scorpiusszal, hogy megszerezze az időnyerőt. 

Későn észlelve a veszélyt, Albus és Scorpius megpróbálják elpusztítani az Időnyerőt, azonban Delphi fogságba ejti őket és feltárja az igazat, miszerint ő nem Amos Diggory unokahúga, hanem Voldemort és Bellatrix Lestrange lánya. Delphi előbb a harmadik Trimágus-próba idejére cipeli a fiúkat, majd megpróbálja tönkretenni az Időnyerőt, az alternatív valóságban hagyva a fiúkat. Ez a kísérlete kudarcot vall, így visszautazik annak az éjszakának az időpontjába, mikor Voldemort megölte James és Lily Pottert.

Fotó: Tumblr

10. Végignézte a nagyszülei halálát

Az utolsó előtti pont pedig elvisz minket a darab csúcspontjához: Albus és Scorpius tehetetlenül végignézik, ahogy Voldemort megöli James-t és Lilyt.

Fotó: Awanqi

A magukra maradt Albus és Scorpius egy láthatatlan üzenetet ír szüleiknek a jövőbe, amit Harry babatakarója a jövőben megjelenít, hiszen erős bűbájokkal van átitatva. Draco, Harry és Hermione visszautaznak a múltba, ahol időközben Delphi megpróbál kapcsolatba lépni Voldemorttal, hogy figyelmeztesse és meggyőzze, ne törjön a kis Harry életére, így saját hatalmát veszélyeztetve.

Harryék megakadályozzák ebben a nőt és foglyul ejtik. Harry, aki nem vállalja a kockázatot, hogy beleavatkozzon a múlt történéseibe, végignézi szülei meggyilkolását, majd visszatérnek a jelenbe, ahol Delphit az Azkabanba zárják élete hátralevő részére.

Fotó: rochichau

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek