Starity

Praktikus ruhadarabok a legkisebbeknek

2022. január 13. 14:02   |   

A rugdalózók és bodyk a kisbabák ruhatárának 1-1,5 éves koráig meghatározó alapdarabjai. Az adott évszak függvényében van szükség rövid-, hosszúujjú vagy éppen ujjatlan termékekre, melyek sokoldalúak, védik a kicsiket és bírják a gyűrődést még akkor is, amikor a baba már izgő-mozgó csöppség lesz.

hirdetés

Nézzük meg, milyen darabokra van szüksége a kisbabának élete első hónapjaiban!

Bodyk csecsemőkortól

Bodyból egyszerűen nem lehet túl sokat vásárolni, ugyanis a pici igen könnyen leeszi, összekoszolja azt vagy éppen kifolyik a pelus tartalma, és máris szükség van a cserére. Ezért jó néhány darabra szükség lesz egy méretből. A vékonyabb pamut bodyk jól szellőznek, kényelmesek és puhák, így minden évszakban viselhetik őket a babák. Hűvösebb időben válasszunk hosszú ujjú, melegebb, plüssből készült ruhadarabokat. Nyáron pedig előkerülhetnek a vékonyabb, rövid ujjú vagy ujjatlan bodyk, napozók is. Jól kombinálhatók harisnyával, rugdalózóval, felsővel vagy nadrággal is, a patentoknak hála pedig könnyen és gyorsan megoldható a peluscsere úgy, hogy közben nem szükséges teljesen leöltöztetni a babát.

A bodyk a legtöbbször kedves figurákkal, aranyos motívumokkal díszítettek, az ünnepek közeledtével pedig karácsonyi, húsvéti díszekkel ellátott, mókás modelleket is beszerezhetünk, amelyek örömet okoznak babának és anyának is. A bodyk mellett egyéb termékekre is szükségünk lesz, a Felicity oldalán ruhák sokaságra bukkanhatunk. 

Rugik a kényelemért és a szabad mozgásért

A kombidresszek fölé a legjobb rugdalózót adni a kicsikre nappal és éjszaka, alváshoz is. Komfortosak, jól szellőznek és lehetővé teszik a szabad mozgást a babák számára. Vannak lábfej nélküli és lábfejjel rendelkező modellek is. Az előbbiek a már járni tudó, nagyobb babáknak ajánlottak, hiszen lehetővé teszik a cipők viselését. A lábfejjel ellátottak között pedig megtalálhatjuk a csúszásgátlós talppal megspékelt rugikat, amelyek ugyancsak haznosak a járni tanuló vagy már járni tudó totyogóknak. 

Kialakításuk igen változatos lehet: vannak hátul patentos és elöl patentos rugdalózók is, melyek legtöbbje a lábak között is pantokkal ellátott, megkönnyítve ezzel a peluscserét. A rugik - a bodykhoz hasonlóan - ugyancsak elérhetőek rövid- és hosszúujjú, valamint vékony és vastag anyagból készült változatban is. Fontos, hogy mindig az időjárásnak megfelelő darabot válasszunk gyermekünknek. 

A kisbabák ruhatára számos elemből áll, hiszen ők még hamar elhasználnak egy-egy darabot. Mivel rendkívül gyorsan nőnek, gyakran kell lecserélni a teljes babagardrób tartalmát. Környezetvédelmi okokból, illetve spórolás céljából érdemes a használt termékek közül választani. A Felicity jó állapotú, egyedi babaruhák sokaságával teszi könnyebbé az öltözékek beszerzését a kisbabás szülők számára.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

ruha baba gyerek kisbaba
hirdetés

Ajánlott cikkek