Starity

Mit kell tudnia egy modern mobiltelefonnak 2022-ben?

2022. január 19. 13:01   |   

Évekkel, évtizedekkel ezelőtt az úgynevezett hordozható telefonok célja a mobilkommunikáció zavartalan biztosítása volt, míg manapság az régen édeskevés, ha egy mobillal könnyen és egyszerűen megy a hívás. Ennél sokkal több az elvárás, és nem kizárólag a felhasználók oldaláról. A gyártók is mind magasabbra rakják a lécet.

hirdetés
Mit kell tudnia egy modern mobiltelefonnak 2022-ben?

Fényképezőgép, videókamera és személyi asszisztens – egy érintéssel!

A mobiltelefonok napjainkban multifunkciós készülékek. A kameráik minősége például központi kérdésnek számít a gyártók háza táján, ezzel összefüggésben természetesen a felhasználók életében. Aztán a gyorsan kezelhető operációs rendszer, a pikk-pakk behozható e-mailes kliens, szöveg- és táblázatszerkesztő sem maradhatnak el a komfortos használat fényében. És ez csak két kiemelt terület, amire extra hangsúly helyeződik a gyártási folyamatok során.

Ami ezeknek a készülékeknek egyértelműen a gyengéjük, az egyúttal a vonzerejük titka. Hiszen a szépségüknek köszönhetik a törékenységüket. A mobiltelefonok könnyen megsérülhetnek, megkarcolódhatnak, tehát fokozott figyelmet és védelmet igényelnek. A különböző, akár ütésálló tokok alkalmazásával ez már nem jelenthet kihívást. Ráadásul az optimális védelmi paraméterek felállításával az esztétikus jegyek sem törlődnek el.

A fejlett kameráknak köszönhetően a mobilok fényképezőgépek és kamerák, egyben. A segítségükkel lélegzetelállító minőségű felvételek készíthetőek, legyen szó fényképről vagy mozgóképről. Ez persze fokozható: egyes gyártók már olyan technológiai újításokat valósítanak meg, amelyek profi végeredményt borítékolnak a médiatartalmak alkotásánál.

Az irodai, munkahelyi és mindennapi feladatok gördülékeny ellátásához szinte automatikusan hozzátartoznak azok az applikációk, amik a hétköznapi boldogulást segítik elő. A naptár, az e-mail, a jegyzetelő, az óra, a stopper, a böngésző egytől-egyig nélkülözhetetlen szoftverek, amiknek hála számtalan feladat gyorsan megoldható. Vagyis gyakorlati értelemben sem mindegy, hogy a kiszemelt telefon milyen paramétereket testesít meg.

Az értékek megítélése idővel változik?

Az természetes, hogy a mobiltelefonok ára időről-időre csökken. A folyamatot támogatják a közben feltűnő új szériák. De a legfőbb kérdés, különösen az értékmegőrzés szempontjából, hogy az adott készülék tulajdonságai mikor avulnak el? Mikortól válhat evidenciává az új mobil vásárlása? És meddig találhat gazdát a piacon az egykor rajongott modell?

Nos, az értékcsökkenés az idő előrehaladtával kikerülhetetlenné válik, ám ez nem egyenlő azzal, hogy a mobil paraméterei egy év múlva mit sem érnek. Szó sincs erről. Annyi az egész, hogy a verseny, finoman szólva is kiélezett. Még azelőtt jelennek meg az új sorozatok, mielőtt a régiek leköszönnének. Ebben az őrült tempóban óhatatlanul elmorzsolódnak a régebbi típusok, velük együtt a jellemvonásaik is más megítélés alá esnek. Viszont minőségi készülékválasztásnál ez az „állapotváltozás” jelentősen mérsékelhető, sőt feltartóztatható.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek