Starity

Ezeket a kiegészítőket szerezd be a robotporszívódhoz

2022. január 20. 12:12   |   

Ha már egy ideje robotporszívót használsz, már biztosan megkedvelted a készüléket. Hiszen gyors, alapos és megkímél téged a fáradságos házimunkától. Ahhoz azonban, hogy a robotporszívód mindig a legjobb formáját hozhassa, nem árt beszerezned néhány kiegészítőt. Néhány alkatrész ugyanis előbb-utóbb cserére szorul majd.

hirdetés
Ezeket a kiegészítőket szerezd be a robotporszívódhoz

Új kefék a porszívóhoz

Ha a kefe kopott, elhasználódott, aligha számíthatsz makulátlan tisztaságra a lakásodban. Bár a Házirobotok.hu webáruház robotporszívói igazán tartós kefékkel vannak ellátva, bizonyos idő után jobb lecserélni őket.

A korszerű automata porszívókat úgy alakítják ki, hogy az oldalkefék könnyen és egyszerűen cserélhetők legyenek. Nem kell tehát szervizbe menned vagy szakembert hívnod a művelethez.

Gondolj a szűrőkre is

A szűrőt a gyártók a motor elé helyezik, és az a feladata, hogy kiszűrje a szennyeződéseket a levegőből. Mindez azért fontos, mert a kosz könnyen kárt tehet magában a motorban vagy a robotporszívó más részeiben.

Hogy mennyi egy szűrő élettartama, azt nehéz megmondani. Elsősorban ugyanis a használat módjától és a kosz mennyiségétől függ. Mindenképp ellenőrizd pár havonta, hogy a szűrők nincsenek-e eldugulva.

Érdemes a nagy kapacitású típusokat keresned, hiszen ezekkel még jobb eredményt ér majd el a robotporszívód. Ár-érték arányban is jobban jársz az ilyen termékekkel, hiszen lényegesen ritkábban kell majd újat vásárolnod.

Szennyeződésgyűjtő zsák

Akárcsak a hagyományos porszívók esetében, a robotizált típusoknál is megesik, hogy a szennyeződésgyűjtó zsák elhasználódik vagy kiszakad. Ez hasonló problémát okozhat, mint a szűrő elhasználódása: a szennyeződés a porszívó érzékeny alkatrészeibe jutva üzemhibákat okozhat.

Igazán pénztárcabarát megoldást jelentenek a csomagban kapható zsákok. Az ilyen készletekben három vagy hat szennyeződésgyűjtőt találsz, vagyis hosszú ideig nem kell majd erre költened.

Virtuális fal a robotporszívóhoz

A legtöbb robotporszívó képes arra, hogy csak meghatározott helyeken takarítson. Sőt, akár saját zónákat is kialakíthatsz, így a készülék nem porszívózik majd a “tiltott helyeken”. Ehhez azonban szükség van egy virtuális falra.

Ezeket a szempontokat vedd figyelembe döntés előtt

  • Kompatibilitás: mindig a robotporszívódhoz passzoló kiegészítőket használj

  • Mennyiség: érdemes nagyobb mennyiségben beszerezned az olyan alkatrészeket, mint a szűrők és kefék

  • Ár-érték arány: lehet, hogy az olcsóbb első ránézésre jobb döntésnek tűnik, de a drágább, minőségibb alkatrészek előnyösebbnek számítanak

Végül egy utolsó jó tanács: a kiegészítőket szakboltból rendeld meg, ahol tanácsokat is kaphatsz a robotporszívód kapcsán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek