Starity

A legjobb filmek adatbázisa

2022. január 29. 19:07   |   

A mozizás rajongói számára szinte elképzelhetetlen hobbijuk kiéléséhez a megfelelő filmadatbázis megtalálása. Ahhoz, hogy a legjobb filmek és sorozatok közül válogassunk, szükségünk van némi iránymutatásra. A kínálat hatalmas, hiszen az online filmezés elterjedésével gyakorlatilag korlátlan számban rendelkezésünkre áll szinte az összes eddig valamikor kiadott film vagy sorozat. Valahogy el kell igazodnunk tehát…

hirdetés

Filmes adatbázisok – mire is jók pontosan?

A filmek világának végtelen kínálatában nem könnyű kiigazodni. A legjobb filmek megtalálásához pedig feltétlen szükségünk van valamilyen iránymutatóra. A reklámok ugyanis csalóak lehetnek. Attól, hogy egy alkotásnak jó a marketingje, még korántsem biztos, hogy nekünk is elnyeri a tetszésünk, ahogyan egy barátunk lehúzó véleménye sem lehet mérce az adott film megítélésében. A megfelelő adatbázisok pontosan ezért jöttek létre. Ezek tartalmazzák a film leírását, a színészek listáját, a hivatalos értékeléseket, az oldal közösségének egyéni véleményeit és a filmelőzetest. Ezen túl pedig akár extra információkkal is meglephet bennünket egy-egy oldal. Természetesen kategóriákba vannak rendezve a különféle alkotások, így megfelelő kiindulási alapot biztosítanak számunkra a kereséshez. A legjobb adatbázis oldalakon pedig blog is van, ahol a különféle filmes hírekről tájékozódhatunk.

Mire érdemes odafigyelnünk?

Ha valóban a megfelelő oldalt szeretnénk megtalálni, akad egy pár dolog, amire érdemes odafigyelnünk. Az ideális adatbázis ugyanis meg kell, hogy feleljen pár kritériumnak. Példának okáért legyen jól átlátható, azaz megfelelően strukturálva jelenítse meg a filmes adatokat. Tovább kiemelten fontos, hogy kellően interaktív legyen a felhasználókkal. Ha tehát a nincs megfelelően moderálva, akkor valószínűleg sokat „spoilereznek” a felhasználók, vagy gyakran sértegetik egymás. Az ilyen oldalak véleményezésében viszont nem igazán érdemes megbíznunk a filmek terén sem. A toplisták és az aktuális hírek rendszeres frissítése, vagy annak hiánya is sokat elárul egy oldalról. Tehát alaposan szemléljük meg ezeket, mielőtt lerakjuk a voksunk egy adott filmes adatbázis mellett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek