Starity

Fekete, fehér vagy színes? Melyik férfi tornacipőt válasszam?

2022. február 10. 11:11   |   

A férfi sneakerek kínálata minden szempontból sokszínű. De vajon melyik árnyalatra érdemes voksolni? Egyáltalán létezik ebben a kérdésben általános érvényű felelet? Ezeknek a dilemmáknak jártunk utána.

hirdetés
Fekete, fehér vagy színes? Melyik férfi tornacipőt válasszam?

Strapás mindennapok vagy zúzós edzések?

Nem mindegy, hogy a vágyott tornacipő milyen feladatok teljesítésére hivatott. A modellek ellenállósága nem kérdéses, hiszen arra lettek kifejlesztve, hogy bírják a gyűrődést, a megterhelést. Viszont színválasztás szempontjából egy cseppet sem mellékes az igénybevétel mértéke. Hogy miért? Azért, mert például kinti edzések alkalmával a fekete praktikus döntés, hiszen ahogy a köznyelv olykor emlegeti, igazi „koszfogó” árnyalat. Nem könnyen adja meg magát a környezeti hatásoknak. Még a por sem látszik meg rajta különösebben, magyarul bizonyos helyzetekben sokkal gyakorlatiasabb elhatározás, mint mondjuk a fehér.

A fehér stílusossága megkérdőjelezhetetlen, ellenben nyomban minden visszatükröződik a felületén. Por, kosz, sár, esetleges mattulás, karcolódás. Nincsen ezzel baj, a lényeg tényleg a helyzetre szabottság. A CCC választéka széles spektrumot jár be a különböző modellek tekintetében, úgyhogy a testre szabás könnyedén megvalósítható. Az offline üzletekben a próbálás sokat segíthet, támaszként szolgálhat. De természetesen van, akinek bőven elegendő az online felfedezhető látvány. A színes alternatívák is kellően keresettek, de az erősebbik nem tagjai olykor tartózkodnak tőlük. Pedig a különböző árnyalatok dimenziókat nyithatnak meg: nem mindennapi kisugárzást borítékolva viselőiknek.

Kényelem vagy szépség?

A férfi sneakerek hordása minden pillanatban stabilitást, komfortosságot borítékol. Ám mindez kevés lenne a teljességhez, a hosszú távú elégedettséghez. Hiszen hol marad a szépség? Szerencsére a gyártók is tisztában vannak azzal, hogy a praktikusság és az esztétikusság együttesen alkotnak kerek egészet. Úgyhogy a tornacipő trendje megkérdőjelezhetetlen és letörhetetlen.

Ami a megfelelő öltözetet illeti, nemcsak a teljesen sportos felszerelés részét képezhetik. Farmerrel például a mindennapokban ellenállhatatlan kombinációt alkothatnak. A kényelmes és megingathatatlan járás ajándéka nemcsak az edzések kiváltsága. A rohanó hétköznapokban felbecsülhetetlen érték, ha minden lépést kényelem, elégedettség és stabilitás kísér.

Jó ötlet a színeket évszakokhoz kötni?

A fekete az ősz árnyalata, míg a fehér a tavasz színe, a színes variációk pedig a nyár választottjai. Sokan használják ezt a típusú kategorizálást. Valójában nem szerencsés évszakokhoz, periódusokhoz kötni a döntést. Mert van, akinek tavasszal sem áll jól a fehér, vagy épp nyáron is tökéletes a fekete.

Az ilyen skatulyázó elgondolások helyett kifizetődő taktika egy az egyben az egyéni ízlésre hallgatni, majd az alapján választani. Ha pedig mindegyik árnyalat befutó, akkor miért is ne gazdagodhatna a cipős szekrény több modellel is – a sokszínűség, stílusosság, komfortosság hármasának nevében, jegyében?!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek