Starity

Lángálló munkaruha különleges anyagból

2022. február 26. 20:08   |   

Egyesek rendkívül veszélyes környezetben kénytelenek végezni a munkájukat nap mint nap. A lángálló munkaruha elengedhetetlen védőöltözéknek számít például a hegesztők, kohászatokban dolgozók és természetesen a tűzoltók esetében. Manapság már jogszabály védi azokat a személyeket, akik tűzveszélyes környezetben dolgoznak. A munkáltató kötelessége a lángálló munkaruha biztosítása. De bizonyos esetben otthoni felhasználás szempontjából is előnyösnek számítanak a tűzálló ruhadarabok.

hirdetés
Lángálló munkaruha különleges anyagból

Egy jó minőségű lángálló munkaruhának csupán két alapfeltételt kell teljesítenie. Az első természetesen a speciális anyagösszetétel, ami ellenáll a magas hőnek és a nyílt lángnak, sőt, a fröccsenő olvadt fém sem tehet kárt benne. Nem gyulladhat meg, nem olvadhat rá a viselője bőrére és nem szabad vezetnie a hőt és antisztatikus tulajdonsággal kell rendelkeznie. Ez első hallásra egyértelműnek hathat, de érdemes közelebbről megvizsgálni, hogy mégis milyen anyagösszetétellel rendelkezik egy lángálló munkaruha, elvégre nem készülhet hagyományos szövetből, mint a legtöbb munkavédelmi öltözék.

A NetPolc kínálatában szereplő minőségi lángálló munkaruhák anyagösszetétel szerint tartalmazhatnak pamutot, poliésztert, antisztatikus szálat és erősítőanyagként szénszálat is. Ezen anyagok kombinálásával rendkívüli eredmények érhetőek el a lángálló munkaruhák terén. Érdemes megfigyelni, hogy nyílt láng hatására mi történik a lángálló szövettel és a hagyományos flanel anyaggal. Ha nyílt láng éri a lángálló anyagot, általában egy szénlánc keletkezik, ami hőpajzsként működik, ezzel megakadályozva a tűz továbbterjedését. A lángálló munkaruha anyaga ugyan roncsolódhat, de nem kap lángra, nem gyullad meg, ezzel minimalizálva a sérülések lehetőségét. A kínálatban a maró hatású vegyszerek és a villamos ív hőhatásai ellen védelmet biztosító darabok is megtalálhatóak.

Az ellenállóképesség mellett a másik fontos tényező a kényelem. Kényelmes munkaruhában nem csak kellemesebb dolgozni, hanem sokkal biztonságosabb is, mert így a viselője jobban koncentrálhat a feladatára. Ez pedig rendkívül jelentős veszélyes munkakörülmények között, ahol egy apró figyelmetlenség is komoly balesethez vezethet. Sajnos ilyen esetek már megtörténtek a rosszul kiválasztott, kényelmetlen munkaruhák miatt. Minél több tűzálló kiegészítőből áll egy lángálló felszerelés, annál nagyobb tűzvédelmet biztosít. Bizonyos munkaterületek esetében elengedhetetlen, hogy a test teljes egésze védve legyen az égési sérülésektől. Ehhez minden szükséges eszköz megtalálható a netpolc.hu kínálatában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek