Starity

Az ipari porszívó akár a háztartásban is hasznos lehet

2022. március 02. 23:11   |   

Az ipari porszívó egy olyan gép, amely a legspeciálisabb ipari körülmények között előforduló tisztítási feladatok elvégzésére is alkalmas. Különböző típusokban elérhető, amelyeket többféle célra is használhatunk, legyen szó egyszerű por, forgács vagy adott esetben vegyszerek, ipari hulladékok és törmelékek felszívásáról. Ezekkel a készülékekkel találkozhatunk autómosókban, bevásárlóközpontokban, irodaházakban vagy gyárakban is – mindenhol, ahol kimagasló teljesítményre és nagy szívóerőre van szükség. Ugyanakkor bizonyos esetben egy háztartásban is hasznát vehetjük egy ilyen berendezésnek.

hirdetés
Az ipari porszívó akár a háztartásban is hasznos lehet

Milyen feladatokra használható ipari porszívó?

A szükséges ipari porszívó típusát elsősorban az adott feladat határozza meg, de a komolyabb, komplexebb készülékek könnyedén átalakíthatóak, és alkalmasak lehetnek finom, apró porszemcsék, nagyobb, szilárd anyagok vagy akár folyadékok szívására, adott esetben egyidejűleg is. Ezeket a porszívókat ipari körülmények közé tervezték, azonban egy egyszerűbb darab a háztartásban is jó szolgálatot tehet. Nemcsak egy pince vagy műhely takarítására megfelelő, hanem egy nagyobb alapterületű ingatlanban is hasznos lehet: a nagy teljesítménynek és a széles porszívófejnek köszönhetően kifejezetten gyorsan és hatékonyan lehet haladni a takarítással. 

Ha pedig rendszeresen szoktunk dolgozni a műhelyben, akkor a barkácsgépeinket is hozzáköthetjük a porszívón lévő csatlakozóaljzathoz, ami szinte rögtön a keletkezésük után magába szívja a forgácsot vagy porszemeket. Így nemcsak a későbbi takarításon spórolhatunk magunknak, de biztonságosabb és kényelmesebb munkakörülményeket is teremthetünk.

Melyek egy ipari porszívó legfontosabb részei?

Mivel az ipari porszívó jellemzően nagyobb igénybevételnek van kitéve, ezért gyártásukkor a megfelelő anyaghasználat elengedhetetlen, ehhez jellemzően jobb minőségű műanyagokat vagy acélt, illetve ezek kombinációját használják. A profi daraboknál a szívócső minden esetben antisztatikus, amelynek köszönhetően a nagyobb erővel és sebességgel felszívott részecskék nem generálnak elektromosságot a belsejükben.

Elengedhetetlen kellékük a nagy teljesítményű, megbízható és védelmi funkciókkal ellátott villanymotor, hiszen bizonyos körülmények között akár folyamatos használatukra is szükség lehet anélkül, hogy túlmelegednének vagy túlfeszültség lépne fel bennük. Mivel különböző halmazállapotú anyagokat is képesnek kell lennie felszívni, ezért kevés esetben rendelkezne porzsákkal, a felszívott anyagok vagy folyadékok általában egy nagy, akár 100 literes tartályba kerülnek. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek