Starity

Te is sztárkülsőt szeretnél? A megoldás nem a női magazinok sikerdiétáiban rejlik

2022. március 28. 08:08   |   

Rengeteg fogyni vágyó hölgy esik többször is abba a hibába, hogy jobban hisz a női magazinok trendi diétáinak, mint a tényeknek, aztán a végén csak csalódást lesz a jutalmuk, duplán visszaszedett kilókkal és olyan testtel, amit nem igazán szerettek volna. Tegyük rendbe a dolgokat!

hirdetés
Te is sztárkülsőt szeretnél? A megoldás nem a női magazinok sikerdiétáiban rejlik

Az izmok jól állnak, nem tesznek nagydarabbá

A színésznők és énekesnők többsége bizony nem kizárólag a jógától meg a kocogástól szedte össze a bomba alakját. A többségük kemény edzéseket tart a konditeremben, méghozzá súlyzókkal, saját testsúllyal és kondigépekkel. Mindezt pontosan azért, hogy kirobbanó formában legyenek. A kerek fenék, a keskeny derék és a formás combok legfontosabb feltétele a megfelelő izomzat. Ezek az izmok pedig edzések által érhetőek el, nem az éhezés és a diéta fogja őket megadni.

A fehérjében gazdag étrend és a súlyzós edzés nem szitokszavak

Ha olyan alkatot szeretnénk, mint egy istennő, akkor a trendi éheztető és egyébként tápanyagban rendkívül szegény diétákat jobb, ha a kukába dobjuk. A minden évben megjelenő tematikus sztárdiéták jelentős része maximum arra jó, hogy eltűntessük magunkról az izmainkat. Ennek következményeként pontosan úgy fogunk festeni, mint a macskák. Azaz cicásan: cérnavékony végtagokkal és löttyedt, még vékonyan is pufi hassal, illetve fenékkel. Ráadásul a „legmenőbb sztárdiéta” eredményeként valószínűleg vitaminhiányos, töredezett körmöket, hajhullást, fáradékonyságot, stresszt és egy nagy csalódást kapunk majd. A hatékony diéta alapfeltétele a megfelelő fehérjebevitel és a mellette szedett vitaminok – hogy ez alatt se legyen tápanyaghiányunk. Továbbá ugyanilyen elengedhetetlen mellé a normális izomépítő edzés. Utóbbi már csak azért is lényeges, hogy szervezetünk a zsírt kezdje el bontani az értékes izmaink helyett.

Mi a megoldás tehát?

Érdemes ellátogatni a női magazinok diétaajánlatai helyett valamilyen fitnesszel komolyabban foglalkozó oldalra. Az olyat site-okat preferáljuk inkább, ahol remek valódi és hatékony mintaétrendeket találhatunk. Továbbá az ugyanitt található tényleges edzésterveket, a valóban működő, tudományos alapon nyugvó edzésekről. Ne legyünk lusták, olvassunk utána a fogyás mechanikájának. Ha kell, akkor pedig szerezzünk be otthonra néha hatékony edzőfelszerelést az Alza oldaláról. A női magazinok komolytalan csodadiétáit pedig egyszer és mindenkorra felejtsük el!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek