Starity

Hailey Bieber kozmetikusa szerint ez a 8 hatóanyag a ragyogó bőr titka

2022. március 28. 23:11   |   Szerző: Four

A modell kozmetikusa elárulta, melyek azok a bőrápolási hatóanyagok, amelyeket a híresség előszeretettel használ.

hirdetés

Sharlena Hassani, Hailey Bieber kozmetikusa elárulta, melyek azok a hatóanyagok, melyeknek segítségével a modelléhez hasonlóan ragyogó, egészséges arcbőrre tehetünk szert. Hassani az Artisan of Skin spa és kozmetika alapítója, és kliensei közé tartozik Bella Hadid, Kaia Gerber és Adwoa Aboah is. Sharlena elmondása szerint maga is hosszú ideig küzdött aknéval, és végül úgy döntött, saját kezébe veszi a sorsát, gondosan tanulmányozta a bőrét segítő hatóanyagokat és hivatalosan is kozmetikussá vált.

 

 

Fontos megjegyezni, hogy minden ember bőre különböző, és bár ezek a hatóanyagok iránymutatást adhatnak egy jó bőrápolási rutinhoz, nem feltétlen jelentik a tökéletes megoldást. Ezenfelül a türelem is fontos: a legtöbb esetben több hét vagy akár hónap is eltelhet, mire érzékelhető egy szérum rendszeres használatának hatása a bőrön. 

1. C-vitamin

A C-vitamin egy erőteljes antioxidáns, amely feszesíti és egyben védi a bőrt. Rendszeres használatával kevésbé lesznek láthatóak a szarkalábak, az arc kontúrja definiáltabb lesz, és a bőr tónusa is egészségesebbé, ragyogóbbá válik. 

2. Glikolsav

A legjobb gyengéd hámlasztó hatóanyag, ha meg akarjuk előzni a pórusok eltömődését. A használatával sokkal simábbá válik a bőr, és a hidratálókat is mélyebben szívja be. 

Fotó: hu.depositphotos.com/home.html">hu.depositphotos.com

3. Retinoidok 

A retinol is kiváló hámlasztó, emellett stimulálja a kollagéntermelést. Bőrfiatalító hatása miatt igazi jokernek számít a bőrápolásban, de ajánlott óvatosan kezdeni a használatát, a lehető legkisebb erősségű szérummal. A retinoidok (retinol/tretinoin/retin-A) javítanak a bőr textúráján, a kisebb ráncokon, az eltömődött pórusokon és a pattanások kialakulását is csökkentik. 

4. Niacinamid

A niacinamid a B3-vitamin egy formája. Segít beépíteni a proteineket a bőrbe, ezáltal védi a környezeti hatásoktól. Rendszeres használatával a bőr textúráján jelentős javulás látható, és gyulladáscsökkentő. Minimalizálja a kipirosodást és halványítja a pigmentfoltokat, aknéra hajlamos bőrre igazi csodaszer lehet.

5. Cink

Sharlena egyik kedvenc hatóanyaga. Feszesíti a bőrt, erős gyulladáscsökkentő, és felgyorsítja a bőr gyógyulását. Antibakteriális hatású, és enyhíti a pattanások okozta irritációt.

Fotó: hu.depositphotos.com/home.html">hu.depositphotos.com

6. Hialuronsav

A hidratált bőr egyik fontos hatóanyaga, magába zárja a nedvességet, ezáltal fiatalossá és feszessé válik használatával a bőr. Különleges tulajdonsága, hogy képes saját súlyának az ezerszeresét vízben megkötni.  

7. Peptidek

A peptidek bőröregedés késleltetésében játszanak fontos szerepet, serkentik a kollagéntermelést, halványítják a pigmentfoltokat, többfajta hidratálóban is megtalálhatóak.

8. Benzoil-peroxid

A benzoil-peroxid használata Hailey kozmetikusa szerint már nagyon hamar, tinédzserkorban is megkezdhető. Rendkívül jó hatással lehet az aknéra hajlamos bőrre, és megelőzheti a hegesedést. Elmondása szerint a napi egyszeri használat később fokozható napi kettőre, ajánlottan este, amikor a bőr a leginkább gyógyulni szokott. Megakadályozza a pórusok eltömődését és általában véve védi a bőrt a környezeti hatások ellen.

via Poosh

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek