Starity

Második évad: ezek voltak a legnagyobb különbségek a sorozat és könyv között A Bridgerton családban

2022. március 30. 13:01   |   Szerző: Glamster

Sok mindent megváltoztattak A Bridgerton család sorozat készítői a könyvhöz képest, amely így megosztotta a nézőket.

hirdetés

Mi történik, ha a kötelesség szembekerül a szív óhajával? Méretes botrány robbanhat ki. A Bridgerton család 2. évada március 25-től érhető el a Neflix műsorán. Azok, akik már végignézték a nyolc epizódot és a könyvet is elolvasták tudják, hogy a show készítői inkább csak keretként használták az eredeti regényt.

Nézzük a legnagyobb különbségeket.

1. Kate és Anthony első találkozása

Netflix

A könyvben Kate és Anthony nem találkoznak az első bálig, míg a show-ban lovaglás közben ismerik meg egymást.

A könyvben Anthony Edwinával táncol először, aminek Kate nem örül, hiszen ismeri a vikomt hírét, amelyet Colin is megerősít neki.

2. A Featherington család problémái

Netflix

A könyvben, a showval ellentétben, a Featherington családra nem vetül különös figyelem, Penelopét leszámítva. A Netflix sorozatában azonban megismerhetjük a család anyagi gondjait.

3. Lady Whistledown üldözése

Netflix

Lady Whistledown kiléte nagy rejtélynek számít a sorozatban, különösen Eloise-nek és a királynőnek. Eloise-t egy új karakter, Theo is segíti, akit a könyv olvasói nem ismerhettek, hiszen ott nem létezik.

A könyvben ez a vonal nem igazán releváns. A királynő karaktere szintén csak a sorozatban van, Eloise nem igazán foglalkozik Whistledownnal, akinek identitását egyébként csak a negyedik kötetben tárják fel az olvasók.

4. A Sharma család

Netflix

A könyv első fejezetében megismerhetjük a „Sheffield” család történetét: a Netflixben a nevük Sharmára változott meg. Mary Edwina édesanyja és Kate nevelőanyja. Édesapjuk halála után a család anyagi gondokkal küzd, amelyet csak egy előnyös házasság oldhat meg.

A Netflix a névváltoztatás mellett tett még egy pár csavart a hátterükbe. Mary Sharma volt a szezonja gyémántja, majd kitagadták, miután hozzáment egy szegény férfihez, akinek már volt egy lánya, Kate. Együtt Indiába szöktek, hogy családot alapítsanak. A férje halála után jöttek az anyagi gondok, így Kate-tel a család egy titkos szerződést kapott: Edwinának egy rangos angol férfihez kell hozzámennie.

5. A méhek

Netflix

A könyvben, amikor a méh megcsípi Kate-t a mellkasa felett, Anthony megpróbálja kiszívni a mérget, hogy ne járjon úgy, mint édesapja, aki a méhcsípés következtében halt meg. Ebben a kompromitáló helyzetben kapja rajta Lady Featherington és édesanyja, így, hogy elkerüljön a szégyent, a könyv felénél össze kell házasodniuk, csakúgy, mint Daphne-nak és Simonnak.

Elképzelhető, hogy elkerüljék a hasonló történetet, a Netflix itt nagyot változtatott. Bár Kate-et megcsípi a méh, nem kapják rajta őket.

6. Anthony udvarlása Edwinának

Netflix

Hiába Edwina a szezon gyémántja, sajnos gyertyatartó szerepet kapott Anthony és Kate szerelmi történetében. A könyvben ezt egészen természetesen kezelik, hiszen Anthony és Edwina kapcsolata nem bonyolódik túl, hiszen a méhcsípéses incidens is elég hamar közbeszól.

A Netflix sorozatában Anthony udvarlása, majd lánykérése Edwinának áll a dráma középpontjában. 

7. Penelope szívfájdalma

Netflix

A show-ban és a könyvben is úgy tűnik, hogy Penelope rajong Colinért, aki nem viszonozza az érzéseit. Közel állnak egymáshoz, de csak, mint barátok. A könyvek negyedik részében Penelope meghallja, amikor Colin azt mondja, hogy sose venné őt el.

Ez a jelenet a sorozatban is megtörténik, csupán itt a második évad végén.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek