Starity

Vidd haza a világ ízeti egy wokban!

2022. április 10. 02:02   |   

A magyar konyha kimondottan változatosnak és sokszínűnek mondható, de nincs az az ember, aki időnként ne kalandozna el a világ más országainak gasztronómiai különlegességei felé. Ha a kísérletezgetés ideje nyárra esik, az nagyon szerencsés, mert akkor egyes ételeket grillen is el tudsz készíteni, és megkímélheted magad az amúgy is meleg konyha tovább fűtésétől. És ráadásul a grillezés egyhangúságát is meg tudod törni, hiszen ott pedig többnyire húsételek készülnek.

hirdetés
Vidd haza a világ ízeti egy wokban!

A következő cikkben kaphasz néhány tippet, hogy milyen nemzetközi ételeket érdemes egy wokba téve kivinni a grillsütőbe.

Olaszország kedvence: a lasagne

Ez az étel nem véletlenül örvend világszerte és persze Magyarországon is nagy népszerűségnek. Könnyű elkészíteni, nem kell hozzá sok összetevő, és kimondottan laktató étel. Elegendő csupán vöröshagymát dinsztelni, amihez majd darált húst kell adni, és ezeket paradicsomszósszal és fűszerekkel összefőzni. Készíteni kell még egy nem túl sűrű besamel szószt, és kezdheted is a rétegezést a tálba. Elsőként az edény aljára a húsos raguból kell önteni, erre mehet a besamel mártás, majd a tészta. Ezt a rétegrendet kell addig ismételni, míg az edényed tele nem lesz. A záró réteg szintén ragu legyen, amit sajttal is meg tudsz szórni, mielőtt betennéd a grillrácsra sülni.

Te is szeretnél minél több finomságot kipróbálni a nyáron a kertedben megsütve? Válogass a SpaTrend legjobb grillsütői közül, hogy neked már csak a receptre kelljen odafigyelned!

Görögország egytálétele: a muszaka

Manapság egyre többen igyekeznek odafigyelni arra, hogy minél egészségesebben táplálkozzanak. A mediterrán gasztronómia fogásai pedig nagyon könnyen beleillenek ebbe az elképzelésbe, hiszen többnyire zöldséges alapúak. Nincs ez másképp a muszakával sem, amihez nincs is szükséged sok összetevőre. Kelleni fog 1 cm vékonyra vágott, olívaolajon elősütött, fűszerezett padlizsán szeletekre, vöröshagymával dinsztelt darált húsra, valamint dinsztelt fokhagyma és vöröshagymával fűszerezett paradicsomszósz. Ezt a hármat kell egymásra rétegezned egy grillezhető tálban, majd a tetejére zárásként sajtot szórva teheted is az előmelegített sütőbe.

Az amerikai filmek ínycsiklandó finomsága: a sajtos makaróni

A legtöbb tengerentúli filmben előkerül ez az étel, amit nálunk nem sokan szoktak készíteni. Pedig valójában egy nagyon egyszerű fogásról van szó, amit akár egy grill rácsain is egybesüthetsz. Előkészületként krémes állagúra kell főzni egy kevés vajat tejjel és liszttel, majd ebbe kell cheddar sajtot reszelni. Ebbe a szószba kell keverni az előfőzött tésztát (jellemzően szarvacska), majd egy edénybe téve sajttal a tetején kell összesütni. A végeredmény magáért beszél, egyből a kedvenc filmed egyik szereplőjének érezheted magad.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek