Starity

Megvan, mi lesz az idei Met-gála tematikája

2022. április 12. 07:07   |   Szerző: Four

A divatvilág egyik legrangosabb eseményének számító gála idén is tematikus lesz.

hirdetés

Idén újra májusban rendezik meg a Met-gálát, és már azt is tudni lehet, mi lesz a rendezvény mottója. A Vogue cikke szerint az idei tematika az “In America: An Anthology of Fashion" címet kapta.

A magazin bővebb magyarázata szerint a szervezők ezzel New York aranykorára gondoltak, az 1870 és 1890 közötti időszakra, amelyre példátlan fényűzés és kulturális változás volt jellemző. Alexander Bell például 1876-ban reformálta meg a távközlést a telefon segítségével, és ezzel nők tömegeinek biztosított munkát. Emellett 1893-ban alapították meg a Vogue magazint is, hogy "a kulturált polgárok nézőpontját közvetítse". 

A divat szempontjából is hatalmas változások történtek: a textilipar fejlődésének köszönhetően a ruhaanyagok gyártása gyorsabbá és ezáltal olcsóbbá vált. Többféle anyagot is viseltek magukon ebben az időben a nők: szatént, selymet, bársonyt, emellett a "minél több, annál jobb" elve volt jellemző - csipkét, masnikat, fodrokat tetettek gazdag árnyalatú ruhakölteményeikre.

Így aztán a május 2-án megrendezett Met-gálán valószínűleg igazán extravagáns, különleges kreációkat láthatunk majd, amelyek a kosztümös filmek jelmezeit idézhetik. 

A tavalyi Met-gálás outfitekért kattints ide. 

 

 

via Vogue

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek