Starity

Pezsdüljünk fel egy kubai túra által

2022. április 13. 13:01   |   

Vannak olyan meghatározó élmények az ember életében, amikre mindig szívesen emlékszik vissza. Sokan vagyunk, akik szeretik gyűjteni ezeket a tapasztalatokat. A világ számtalan programlehetőséget kínál, de egy kubai túránál gazdagabb utazást csak nehezen lehet elképzelni.

hirdetés
Pezsdüljünk fel egy kubai túra által

Törjünk ki a hétköznapokból

Rengeteg embert fenyeget a kiégés és a befásulás. A mókuskerékből való kiszakadás mindenki számára nehéz, azonban érdemes néha felrázni magunkat egy jól szervezett utazással. Kuba tulajdonképpen az a hely, ahol megállt az idő. Gazdag kulturális emlékei, latin ritmusa és fehérhomokos tengerpartja bárki számára igazi kikapcsolódást nyújthat. Történelme többé teszi a szigetországot a Karibi-térség többi szigeténél, hiszen az ősi indián gyökerek hagyományai ötvöződnek a déli szenvedéllyel.

A 40-es évek autói ma is a városok utcáit róják, miközben a dzsungel tárt karokkal vár minket, hogy belecsobbanhassunk a vízesések hűs tavaiba. Nem feledkezhetünk meg a méltán népszerű dohányültetvényekről sem, csakúgy, mint a finom koktélokról, amelyeket a salsa zene ritmusai alatt fogyaszthatunk el.

Mit tapasztalhatunk egy kubai túrán?

A WanderWell kubai túráján meglátogathatjuk Havannát, annak nevezetességeit, és akár egy igazi oldtimerrel is roboghatunk a szűk utcákon és tereken. A Havanna Rum gyár pedig szívesen enged betekintést a rumok elkészítésének világába.

Olyan varázslatos helyeket ismerhetünk meg a túra alatt, mint Trinidad, amely város méltán az UNESCO Világörökségének része. Playa Ancónra, Trinidad legszebb tengerparti szakasza fehér homokos partjával a teljes kikapcsolódást kínálja számunkra. Ha a dzsungelbe vágynánk, akkor érdemes ellátogatni a Salto de Caburní vízeséshez, de ha inkább egy apró városkát tekintenénk meg, akkor Cienfuegos kápráztathat el minket. Érdemes kitérőt tenni a Vinales-völgybe, ahol a gazdag növényzeten és a gondozott ültetvényeken túl a helyiek kedvességét is megtapasztalhatjuk. A Valle de Silencióhoz kirándulva megízlelhetjük az igazi csendet, és olyan közel kerülhetünk a természethez, amiről korábban csak álmodtunk. 

Erre garantáltan emlékezni fogunk

A kubai túra tökéletes befejezése gyanánt érdemes áthajózni a Cayo Levisára, ahol megmártózhatunk a kristálytiszta vízben és élvezhetjük a pálmafák árnyékát, miközben a fehér homokos strandon pihenünk. Lezárásként még meglátogathatjuk újra Havannát, ahol beszerezhetjük a szuveníreket és még utoljára hallhatjuk a tenger morajlását. 

A kirándulás után garantáltan új embernek érezzük magunkat, hiszen olyan élményekkel gazdagodunk, amelyeket egy életen át őrizhetünk a szívünkben. Kuba elragadó mivolta biztosan még sokáig velünk lesz a mindennapokban, és ha szervezett túrát választunk, akkor abban is biztosak lehetünk majd, hogy nem maradtunk le semmiről.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek