Starity

Amber Heard vs. Johnny Depp: így nyilatkozott egy pszichológus a színésznőről

2022. április 27. 16:04   |   Szerző: Four

Egy pszichológus szerint a színésznő kétféle személyiségzavartól szenved, de nem poszttraumás stressztől.

hirdetés

Johnny Depp és Amber Heard véget nem érő csatározása tovább folytatódik. A Depp által indítványozott, több hete zajló perben most egy a színész jogi csapata által kiválasztott törvényszéki pszichológus mondta el, milyen konklúziót vont le, miután több bonyolult pszichológiai tesztet is kitöltetett Hearddel. 

Dr. Shannon Curry vizsgálatának eredménye szerint Heard kétféle személyiségzavartól szenved, ezek pedig a borderline illetve a hisztrionikus személyiségzavar. A Mayo Clinic meghatározása szerint a borderline személyiségzavar elszenvedője "nagyon tart az elhagyatottság érzésétől, nehezen tolerálja az egyedüllétet". Impulzív, gyakori hangulatingadozás, és "erős dührohamok is jellemezhetik", amelyeknek hatására a közeli kapcsolatai is tönkremehetnek.

A hisztrionikus személyiségzavarra szintén a Mayo Clinic szerint "drámai, túlzottan érzelmes viselkedés" jellemző. Dr. Curry a vallomásában úgy fogalmazott, hogy gyakran az "áldozat" vagy a "hercegnő" szerepét veszik fel, és igaztalan történeteket mesélhetnek a személyiségzavartól szenvedők. Emellett "örökösen a figyelem középpontjába vágynak", drámai a beszédmódjuk, "éles véleményt fogalmaznak meg, de kevés a tény, amely alátámasztja az állításaikat".

Embed from Getty Images

Dr. Curry hozzátette, hogy bár Heard maga azt állította, hogy Depp korábbi bántalmazása miatt poszttraumás stressztől (PTSD) szenved - a pszichológiai vizsgálat során ő nem látott erre utaló jeleket. Sőt, inkább arra jött rá, hogy a színésznő "durván eltúlozva adta elő a PTSD tüneteit", amikor erről kérdezték.

Emellett azt is észlelte, hogy Heard "szofisztikáltan adta elő magát, és a tesztkérdésekre próbált úgy válaszolni, hogy ne tűnjön fel semmilyen hozzá kapcsolódó probléma". 

Depp egy 2018-as Washington Post-cikk miatt pereli Ambert, amelyben a színésznő leírja, hogy családon belüli erőszak áldozata volt - név szerint azonban nem említi a színészt. 

Ben Rottenborn, Heard ügyvédje korábban kijelentette, hogy "bizonyítékok fogják megmutatni Depp erőszakos viselkedését, amely fizikai, érzelmi, verbális és pszichológiai formában is megmutatkozott." Depp sajtósa kitalációnak nevezte a vádakat, sőt, a színész vallomása szerint ő volt az, aki családon belüli erőszak áldozata volt Heard által. 

Embed from Getty Images

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek