Starity

Korszerű implantátumos megoldások a foghiány kezelése érdekében

2022. május 14. 15:03   |   

Már egyetlen fog elvesztésénél is mielőbbi megoldást kell beütemezni. A legjobb, ha a fogvesztés után azonnal megkezdjük a fogászati kezelést, hiszen így garantálható, hogy sikeres legyen a beavatkozás. Manapság többféle implantációs eljárás is elérhető, olyan esetekre is kínálkoznak lehetőségek, melyben a csontszövet már jelentősen károsodott.

hirdetés
Korszerű implantátumos megoldások a foghiány kezelése érdekében

Modern fogászati eljárások csontpótlás nélkül

A legtöbb fogbeültetés sikeres kimenetelének az elsorvadt csontszövet vet gátat. Bizonyos eseteket csak a többlépcsős, bonyolult, csontpótlásos-implantációs kezeléssel lehetne megoldani. Szerencsére a Halász Klinika All-on-4 eljárása lehetőséget teremt azoknak is, akik nem szeretnének csontpótlást, vagy akik esetében nem is lenne lehetséges. Számukra az All-on-4 egy optimális módszer, melyben 4 speciális implantátum segítségével 12 tagú fix híd rögzíthető, állcsontonként.

Gyakran éppen egészségügyi okból kifolyólag nem vághatunk bele a csontpótlásos megoldásba, ez esetben is tökéletes alternatíva a korszerű fix híddal ellátott implantátum. A legtöbb esetben ideiglenes híd készíthető hozzá, mellyel mellőzhető a protézis.

Melyek az All-on-4 előnyei?

Ennek az eljárásnak az egyik legnagyobb előnye, hogy megoldható általa a teljesen fogatlan állcsont rehabilitációja is, csupán 4 implantátum segítségével, ezáltal jóval költséghatékonyabb, mint más kezelések. Csontpótlás nélküli módszer, melyben fix híddal rögtön terhelhetők az implantátumok, így elkerülhető az állcsontok további sorvadása. Gyönyörű, mutatós eredményt nyújt, amely révén magabiztosan mosolyoghatunk.

Az All-on-4 megszabadít a protézistől, hiszen már egy nap leforgása alatt fix fogakat biztosíthat. Nem okoz problémát, ha kevés a csontszövet, azoknak is lehetőséget ad, akiknek máshol nem tudtak kezelést ajánlani. Előfordulhat, hogy nem sikerül azonnal megoldani a fogeltávolítás után a fogbeültetést. Mégsem kell lemondani a ragyogó, esztétikus mosolyról!

A foghiány súlyos hatásai

A foghiány számos, viszonylag gyorsan bekövetkező következményt von maga után. A tisztítás nehézsége miatt a környező fogak szuvasodása és fogágybetegség léphetnek fel. Az egyre eltávolodó fogak miatt megbomlik a kontaktpont rendszer. A hiány mögött lévő fog előbbre dőlhet, melynek következtében ínytasakok jelenhetnek meg. Évekkel később súlyosabb állkapocs-deformitások is kialakulhatnak. A többi fogra jóval nagyobb teher nehezedik, ami jelentősebb mértékű kopást eredményez. Egy meglévő mélyharapás még tovább romolhat.

A rágóízület abnormális működése miatt gyakoribbá válhat a migrénes fejfájás és a nyaki fájdalom. Mindez elkerülhető, ha foglalkozunk a foghiánnyal, és mihamarabb fogbeültetésben jártas specialistához fordulunk! A modern implantációs kezelések lehetőséget nyújtanak, hogy visszakapjuk régi, gondtalan mosolyunkat!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek