Starity

Kérdések és válaszok a munkaerő-kölcsönzés kapcsán

2022. május 14. 19:07   |   

A munkaerő-kölcsönzés egy atipikus foglalkoztatási forma, s bár egyre elterjedtebb hazánkban is, mégis sok a tévhit még ezzel kapcsolatban. Most megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket e témakörben!

hirdetés
Kérdések és válaszok a munkaerő-kölcsönzés kapcsán

Mit csinál egy munkaerő-kölcsönző cég?

A munkaerő-kölcsönzés megértéséhez tudnunk kell, hogy ez egy háromszereplős folyamat. A munkaerő-kölcsönző cég a nála szerződést kötött, a hozzá felvett munkavállalókat kölcsönadja bizonyos időre az úgynevezett kölcsönvevő cégnek, aki valószínűleg fluktuációs problémákkal küzd. 

Ha egyszerre több dolgozó felvétele válik szükségessé, akkor szoktak fordulni a vállalatok a munkaerő-kölcsönző cégek felé. Főleg a kékgalléros munkaerőt foglalkoztatók élnek ezzel a lehetőséggel. 

Egy jól megválasztott munkaerő-kölcsönző céggel nagyon hatékonyan együtt lehet működni, ez a megállapodás mindkét fél számára hasznos. Olyat érdemes keresni, aki már nagy tapasztalattal rendelkezik, illetve valamilyen plusz szolgáltatást is tud nyújtani.

A Beraman Hungary például azért olyan népszerű munkaerő-kölcsönző cég, mert ők a toborzás-kiválasztás folyamatában is részt vesznek, továbbá munkaidőn túl is a dolgozók rendelkezésére állnak.

Miért éri meg a vállalatoknak a kölcsönzés?

A gyártó- vagy szolgáltatóiparban tevékenykedő cégek gyakran szembesülnek a fluktuáció problémájával. A kiesett dolgozókat minél gyorsabban és minél hatékonyabban pótolni kell, erre lehet jó megoldás egy munkaerő-kölcsönző cég.

Ami a legfőbb érv az együttműködés mellett: az adott vállalatnak szinte semmilyen adminisztrációs terhe nincs a munkavállalókkal kapcsolatban. A bérszámfejtéstől kezdve a szabadságok nyilvántartásáig minden papírmunkát a kölcsönző cégek intéznek.

Akkor is hatékony lehet a kooperáció, ha létszámstop van a cégnél, a munka viszont sok. Ilyenkor alkalmazzák ezt az atipikus foglalkoztatási formát, amellyel mindenki jól jár, hiszen a kölcsönzött dolgozók költsége nem bérköltség.

Miért éri meg egy munkavállalónak a kölcsönzés?

A munkavállalók számára az egyik legbiztonságosabb dolog, ha munkaerő-kölcsönző céggel kötnek szerződést. Ekkor ugyanis biztosak lehetnek abban, hogy lesz munkájuk, hiszen az ilyen cégek sok vállalattal állnak kapcsolatban.

A munkatársak mindenben segítenek a jelentkezőknek: ha kell, vállalják az utaztatásukat, intézik a beléptetéshez szükséges orvosi vizsgálatokat. Hozzájuk bármikor bizalommal lehet fordulni, hiszen munkaidőn kívül is adnak lehetőséget konzultációra. Ha a kölcsönvevő cég képviselőjének nem is, nekik el lehet mondani, milyen problémákkal szembesül a dolgozó a munkája során.

Abban is biztosak lehetnek a kölcsönző cég által felvett dolgozók, hogy ők is részesülnek cafeteriában, és egyéb kedvezmények is ugyanúgy járnak nekik, mint a vállalat főállású dolgozóinak.

Nem szabad tehát félni ettől a foglalkoztatási formától, de érdemes tapasztalt, sok referenciával rendelkező munkaerő-kölcsönző céget választani!

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek