Starity

Ha nyugodtan alszik a baba, nyugodtan alszik anya

2022. május 14. 19:07   |   

A baba fejlődése mellett a legfontosabb, hogy nyugodtan aludjon éjszaka. Alvás közben dolgozza fel azt a rengeteg ingert, ami éri nap közben, ebben a fázisban fejlődik az idegrendszere. Ezért rendkívül fontos, hogy zavartalanul aludjon. Természetesen nem szükséges lábujjhegyen járni, viszont a szoba legyen besötétített, jól kiszellőztetett és legyen kényelmes az ágya. Ha biztonságban érzi magát a kicsi, könnyebben és gyorsabban el tud aludni. A nyugodt, hosszú alvás titka a szoba megfelelő hőmérséklete. Ha melegük van, sokszor felébrednek, sokkal békésebben alszanak, ha hűvösebb van a szobában.

hirdetés
Ha nyugodtan alszik a baba, nyugodtan alszik anya

Édes álom hálózsákban

Tiszta pamut takarót használjunk, melyek ideálisan tartják a hőt. Mivel a kicsik gyakran lerúgják magukról a takarót, célszerű pamut hálózsákot használni. Attól függően, hogy milyen a hőmérséklet, elegendő alá egy hosszú vagy rövid ujjú body, illetve rugdalózó.

Amikor már áll a baba és elkezd járni, akkor kényelmetlenül érezheti magát a hálózsákban, mert nem tud benne felállni, szabadon mozogni. Kifejezetten nekik készültek a tipegő hálózsákok. Ha te is unod, hogy egész éjszaka takargatod a gyermeked és kialvatlanul ébredsz reggelente, akkor nézz szét a Babaágynemű bolt webáruházban.

A kisgyermekek teste könnyen túlhevül, de az ujjatlan tipegő hálózsákban a hőszabályozásuk kiegyensúlyozott marad.

Mivel a kis lábak kikandikálnak, nyugodtan tud ficánkolni a kicsi, mégis be van takarva. A kamásli visszahajtható, így nem kell attól tartani, hogy megfázik a kis lába. A tipegő hálózsák belseje bélelt, pont úgy funkcionál, mint egy takaró, azzal a különbséggel, hogy nem tudja magáról lerúgni. Egész éjszakára finom meleget biztosít. 

Hány éves korig használható?

Egészen óvodáskoráig használhatja a gyermek a tipegő hálózsákot, ugyanis addigra már megszokja, a takaró alatt való alvást és nem rúgja le magáról. Természetesen pizsamát is kell venni a hálózsák alá, ami az aktuális évszaknak megfelelő. Nem csupán otthon, az ágyban használható, hanem praktikus babakocsiban vagy utazáskor is. 

Milyen anyagból készüljön?

A kicsik érzékeny bőre miatt csakis bőrbarát, káros anyagoktól mentes, ÖKO-TEX minősítésű pamutból vagy bambuszból készült legyen a hálózsák, ami teljesen biztonságos, és nem okozhat bőrirritációt. A bambuszból készült puhább, mint a pamut, kiváló nedvszívó, 60%-kal jobban szívja a nedvességet, mint a pamut. Ráadásul antiallergén és gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Nyáron kellemes, szellős, hűs érzetet biztosít. Mivel szuper hőszabályozó, egy izzadós nyári éjszakán tökéletes választás. A legnagyobb kánikulában is hűsíti a baba bőrét és megfelelően szellőzik.

A szín és minta kiválasztása viszont nem lesz könnyű, mert szebbnél szebb tipegő hálózsákok közül válogathatsz a Babaágynemű bolt webáruház kínálatából. Sokszor nehéz is csak egyet választani.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

baba alvás mama
hirdetés

Ajánlott cikkek