Starity

Érkezik a babátok, és szeretnétek őt mesés gyerekszobával várni?

2022. május 14. 19:07   |   

Már a terhességi teszten felbukkanó két csík is egyből előcsalogat illatos, pazar gyerekszobaképeket a leendő szülők fejében, de igazán csak az első, veszélyesebb trimeszter letelte után mernek a legtöbben nagy tervezésbe kezdeni, majd a tettek mezejére lépni.

hirdetés
Érkezik a babátok, és szeretnétek őt mesés gyerekszobával várni?

Ugye benned is feltörnek álomképek, hogyan fogod majd ringatni az újszülöttedet a szobájában? Látod már azt is, hogy milyen stílusú a szoba? A falak színe megvan? És a bútorok anyaga? 

Ha úgy érzed, még sok a nyitott kérdés, akkor feltétlenül olvass tovább, hiszen a fő babaszobatendeket fogjuk boncolgatni. Érdemes az össze-vissza vásárolgatás hibáját kikerülve, gondosan előre megtervezni mindent, mert így egyrészt biztosan stílusos lesz, másrész nem fogtok feleslegesen pénzt kidobni az ablakon.

A klasszikus stílust kedveled?

Az Otthonok & Megoldások gyerekrészlegének szakértői szerint nem nagyon lehet hibázni akkor, ha a klasszikus stílust választod a születendő gyermekednek. 

Természetesen lehet a színekkel játszani, de ma már egy kellemes babakék akár lányszobában is felbukkanhat. A tradicionális minta, a kockás szintén sok helyütt visszaköszön, és tovább édesíti a babaszoba világát.

Persze akadnak szép számmal olyanok is, akik a sötétebb fabútorokat részesítik előnyben, fehér falakkal, sok-sok textíliával, kissé vidékiesen-rusztikusan berendezve.

Bárhogy is döntesz, fontos, hogy te magad is jól érezd benne, hiszen te is fogsz ott tölteni jó sok órát!

Vagy inkább a modern irányzatokat preferálod?

Akkor sincs semmi vész, ha újítani szeretnél, és elszakadva a régóta regnáló trendektől, bátran kísérleteznél geometriai formákkal, vagy épp a hangsúlyos fal-erős szín, a többi fal-lágyabb szín kombinációval.

Sőt ma már a bohém stílus is egész gyakran felbukkan a babaszobákban, így ha az organikus anyagokat, az egészséges, kemikáliamentes környezetet kedveled, akkor érdemes ebbe a naturálisabb irányba indulnod.

Persze a környezetvédelem jegyében egyre több szülő teszi le a voksát a minimalista stílusirányzat mellett, hiszen így amellett, hogy kevesebb holmit kell vásárolni, még a rendetlenség is kevésbé tűnik drasztikusnak.

Ha úgy érzed, még nem döntöttél, olvass további információkat az Otthonok & Megoldások szakértőinek tollából, hogy minél könnyebben dönthess arról, milyen legyen a babaszoba, ahova hamarosan érkezik a hőn áhított gyermek.

Az első gyerekszoba rendkívül fontos!

Még ha nem is mindig alszik ott a pici babád, a saját szoba akkor is nagyon fontos, és ahogy cseperedik a gyermek, úgy fogja a saját szobáján keresztül megismerni a világot.

Ezért aztán kifejezetten fontos, hogy harmonikus légkör fogadja őt ott, ahol élmény lenni, játszani és a szülőkhöz bújni!

Ne halogasd hát túl sokáig a babaszoba tervezését, várd a kisbabádat egy varázslatosan stílusos mesebirodalommal!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek