Starity

Így találd meg ideális partneredet faktoráláshoz

2022. május 14. 19:07   |   

Ahhoz, hogy a faktoring cégednél is beteljesítse küldetését, meg kell találnod az ideális faktor partnert, aki hosszú távú együttműködés keretében vállalkozásod sikerét szem előtt tartva működik közre az ügyletben.

hirdetés
Így találd meg ideális partneredet faktoráláshoz

A halasztott határidőre vagy késve fizető vevők nemcsak plusz adminisztrációs terheket rónak cégedre, de a cash flow-ra is rossz hatással lehetnek. A likviditás helyreállítására jelent tökéletes és egyre népszerűbb megoldást a faktoring finanszírozás.

Amit a faktoringról feltétlen tudni kell

Amennyiben vállalkozásod napi működését is veszélyeztetik a későn fizető partnerek, mielőbb megoldást kell találnod a problémára. Ehhez külső források igénybevétele válhat szükségessé. A közismert bankhiteleknél kedvezőbb, gyorsabb és rugalmasabb megoldást kínál a faktorálás, amely a vevőkövetelések eladását jelenti. Egyedülálló megoldást kínál a piacon a FlexiBill, a digitális faktoring szolgáltató, akinél ügyeidet 100%-ban online intézheted egyszerűen, sorbanállás, nélkül.

A faktor megvásárolja aktív számláidat, vagyis azonnal kifizeti a 30, 60, 90 napra fizető vevőid helyett. Így a 24 órán belül befolyt összeget szabadon felhasználhatod, fejlesztésre, működési költségek fedezésére fordíthatod.

De hogyan találhatod meg az ideális faktoring szolgáltatást? Nem könnyű feladat, erre vonatkozóan adunk tippeket cikkünkben. 

Mire figyelj, amikor az ideális faktor partnert szeretnéd megtalálni?

A faktoráltatás bizalmi feladat, hiszen céged legbelsőbb ügyeibe engedsz bepillantást egy vadidegen szolgáltatónak. A piacon működő faktorcégek az MNB engedélyével tevékenykednek, amely önmagában is már garancia a szakértelmükre, megbízhatóságukra, azonban egyéb tényezők is szerepet játszhatnak az ideális partner megtalálásában.

Minden esetben olvasd el a kötendő megállapodás apróbetűs részeit is, hogy ne maradjanak tisztázatlan kérdések, rejtett költségek, és teljes bizalommal fordulhass a céged pénzügyeit kezébe vevő faktorcég felé.

Bizonyosodj meg róla még a szerződés megkötése előtt, hogy bármikor rendelkezésedre álljanak az információk a kintlévőségeidet illetően, hogy minden értesítést időben megkapj, és ne okozzon kellemetlenséget vevőid felé a faktorral való partneri kapcsolat. Tisztázd, hogy küldenek-e számodra heti/havi rendszerességgel riportokat, hogyan kaphatsz információt a cég ügyeit illetően. 

Kellő tapasztalattal rendelkező faktort válassz, aki a váratlan helyzetekben is gyorsan és hatékonyan a segítségedre tud lenni. A szakértelem biztonságot jelent vállalkozásod számára.

És a pénzügyek intézésekor, legyen az magán vagy céges, jó, ha rendelkezésedre áll egy személyes kapcsolat, aki az ügyintézés folyamán bármikor elérhető, és egy újabb pénzügyi döntés előtt is a segítségedre lehet.

Érdemes ezen tanácsok, tényezők mentén faktorcéget választani a hosszú távú és gyümölcsöző kapcsolat érdekében, hogy az együttműködésetek sikere a válallkozásod sikerét is jelentse.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek