Starity

Mire kell figyelni a masszázsmedence kiválasztásakor?

2022. május 14. 20:08   |   

A megfelelő masszázsmedence megtalálása gondos körültekintést igényel. Az ideális változatnak számos kritériumnak és egyéni igénynek meg kell felelnie. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, így próbálunk segítséget nyújtani a megfelelő döntés meghozatalához.

hirdetés
Mire kell figyelni a masszázsmedence kiválasztásakor?

A választás során mindenképpen figyelembe kell venni azt, hogy milyen gyakran fogják használni a masszázsmedencét. Ugyanis nem mindegy, hogy csak nyáron használják a jakuzzit, vagy az év minden egyes napján.

Mekkora legyen a jakuzzi?

Továbbá azt is figyelembe kell venni a választás során, hogy egyszerre hányan fognak benne ülni. Mindezt azért érdemes végiggondolni még a választás előtt, mert ezek az információk nagymértékben befolyásolják a jakuzzi méretét, valamint a befúvók elosztását. Szóval a férőhely és a férőhely elosztása rendkívül fontos szempont a masszázsmedence kiválasztása során.

Ha valaki csak a párjával szeretne benne ülni, elegendő egy 2-3 személyes változatot beszerezni. Ha a család vagy a barátok is csatlakoznak, akkor pedig érdemes az 5-6 fős jakuzzi mellett dönteni. A Caldera Spas masszázsmedence kínálatában többféle méretű prémiumkategóriás modell közül lehet választani.

Beltér vagy kültér - hol kerül telepítésre a masszázsmedence?

A jakuzzi kiválasztása során a havi fogyasztást, valamint a fenntartás költségeit is figyelembe kell venni. Ezeket a költségeket befolyásolja a jakuzzi szigetelésének minősége, a vízkezelés módja, a beépített szivattyúk típusa, valamint a thermotető kialakításának minősége.

Mindemellett azt is el kell dönteni, hogy a masszázsmedence hol kerül telepítésre, beltéren vagy kültéren. Mindenképpen elő kell készíteni a fogadó felületet, hiszen a későbbiekben nem lehet egyszerűen arrébb tenni a jakuzzit.

Gondoskodni kell a páralecsapódás kezeléséről a beltéri elhelyezés esetén

Ha kültérre kerül a masszázsmedence, mindenképpen figyelni kell arra, hogy sima, vízszintes felületre kerüljön. Azzal fontos tisztában lenni, hogy a jakuzzik teljes felületükön érik a talajt, nem lábakon állnak. Továbbá arra is ügyelni kell az elhelyezéskor, hogy a medence két oldalához mindenképpen hozzá kell tudni férni annak érdekében, hogy a karbantartási munkálatok kényelmesen elvégezhetőek legyenek. Továbbá a kezelő felőli oldalt teljesen szabadon kell hagyni.

Ha beltérbe kerül a jakuzzi, akkor mindenképpen gondoskodni kell a páralecsapódás kezeléséről. Továbbá a helyiség megfelelő szellőztetéséről, melyhez kell elegendő nyílászáró vagy pedig páramentesítő gép. Mindemellett a víz leeresztéséhez és elvezetéséhez padlóösszefolyó kiépítésére is szükség van. Az említettek mellett arról is gondoskodni kell a beltéri elhelyezés során, hogy megoldható legyen a jakuzzi vízzel való feltöltése. Továbbá lényeges, hogy az elektromos dugaszoló aljzatok ne legyenek 60 cm-nél közelebb a jakuzzihoz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek