Starity

Csodáld meg Budapest legszebb panorámáját sétahajós városnézéssel!

2022. május 17. 14:02   |   

A külföldi turisták körében igen népszerűek a sétahajós városnézések, hiszen a Dunáról nemcsak hogy más arcát mutatja a főváros, hanem a hajók fedélzetéről teljes kényelemben élvezhető a lélegzetelállító panoráma.

hirdetés
Csodáld meg Budapest legszebb panorámáját sétahajós városnézéssel!

Budapest elválaszthatatlan a várost kettészelő folyótól, amely Európa egyik legforgalmasabb vízi útvonala, mégis – köszönhetően ideális szélességének – a fővárosi szakaszon a város szerves része. Nyáron, a legfelkapottabb idegenforgalmi szezonban városnéző sétahajók tucatjai szelik a habokat a nap minden szakában, hogy innen mutassák meg az ékszerdoboz szépségű főváros nevezetességeit a turisták ezreinek. 

Látványosságok a Dunáról

A város sajátos domborzati viszonyai, a teljesen sík pesti és a dombos-hegyes budai oldal, illetve az épített környezet sajátos, egyedülálló sziluettjei az idelátogatók millióit bűvölik el minden évszakban. A Dunáról szemlélve még pazarabb a látvány, ahogy azt a Budapest River Cruise sétahajó Budapest programján szemlélheted teljes kényelemben éjjel és nappal. 

A folyóról még impozánsabb látvány nyújt a Parlament, illetve a Duna másik partján a Várhegyen magasodó Budai Vár, de más rálátást ad a turisták körében népszerű Duna korzó a szállodasorral, a romantikus Vigadóval. 

A Margitszigettől egészen a Rákóczi-hídig hajózhatsz, és végigkövetheted a történelmi belváros nevezetességeit, valamint megcsodálhatod a XXI. századi Budapest látványát. 

A sétahajózás során lehetőséged van akár többször is partra szállni és testközelből megnézni egy-egy látványosságot a Duna mindkét partján, tehetsz egy sétát a csodálatos ligetes, virágos Margitszigeten. A hop-on hop-off jellegű jegyekkel nem probléma, ha a következő hajók egyikével folytatod utadat a folyón.

A Gellért-hegy város fölé magasodó látványa is megér egy hajóutat, akárcsak a gyönyörű régi hidak, főként esti kivilágításban. 

Egy fárasztó nap végén

Ha kisétáltad magad a város utcáin, megszemlélve a legfőbb néznivalókat, és szívesen gyönyörködnél a naplementében a folyóról, pattanj fel az egyik sétahajóra, ahol kényelmesen, zárt vagy nyitott fedélzeten üldögélve egy pohár itallal a kezedben megpihenhetsz. 

Lehetőséged van kiegészítő programokon is részt venni, a városnéző hajók a különleges helyszínt kedvelőket romantikus zenés vacsorával, a bulizni vágyókat “Pizza&Sör” programmal várják. 

Sétahajók különleges eseményekre

Romantikára vagy fergeteges partira vágysz egy egyedülálló színhelyen? A sétahajók különleges események megünneplésére is tökéletesen alkalmasak, exkluzív helyszínül szolgálnak születésnapoknak, lánykéréseknek, esküvőknek, céges rendezvényeknek.

Olyan kivételes napokon is nyitva áll a fedélzet családi, baráti, céges társaságok előtt, mint a karácsony, szilveszter vagy augusztus 20. Felejthetetlen élménnyel leszel gazdagabb, ha csatlakozol valamelyik sétahajós programhoz. 

Ha láttad már a várost nappali fényben hajóról, térj vissza, és csodáld meg esti kivilágításban is; hidd el, örök emlék marad!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek