Starity

Magassarkú – tanácsok a legkényelmesebbek kiválasztásához

2022. május 19. 09:09   |   

A magassarkú, esetleg tűsarkú cipő a legcsinosabb női lábbeli, amelyet csak egy hölgy viselhet. Szinte minden alkalomhoz kiváló, ha csak nem túrázni vagy sportolni megyünk. Mivel tökéletesen kihangsúlyozza a nőiességet a legnépszerűbb lábbelik közé tartozik, de vajon hogyan és miként érdemes választani közülük?

hirdetés
Magassarkú – tanácsok a legkényelmesebbek kiválasztásához

A sarok magassága

Nem mindegy, hogy a magassarkú esetében milyen a sarok magassága – ez ugyanis nagyban befolyásolja, hogy mennyi ideig fogunk talpon maradni az adott lábbeliben. Mondanunk sem kell, hogy egy esti parti alatt ez sok-sok óra lehet, amit először talán észre sem veszünk. Persze később már bármit megadnánk egy kényelmes mamuszért… Pontosan emiatt rendkívül fontos megválasztani azt a bizonyos sarokmagasságot. Amely még általában kényelmesnek mondható az a maximum 8 centiméteres sarok, ami ettől nagyobb az már bajos lehet. Persze sok mindentől függ, hogy kinek mi a problémás sarokmagasság. Például attól, mennyire szoktuk meg a magassarkút, mennyire magas vagy alacsony a lábboltozatunk íve, és hogy mekkora a súlyunk. Ezek a paraméterek adják meg ugyanis, hogy egy magassarkú mennyire lesz kényelmes számunkra. Az viszont elmondható, hogy az 5 centiméter körüli sarok már bárkinek kényelmes lehet hosszú távon is. Ezért ha olyan magassarkút keresünk, aminek kényelmes a sarokmagassága, akkor mindenképp egy 5 centiméter körülit válasszunk.

Tűsarkak, oszlopok és a többiek

Az igazán kényelmes magassarkú megtalálásakor a másik fontos tényező a sarok vastagsága. Egy tűsarkú cipő esetén számolni kell például azzal, hogy hosszú távon, például shoppingoláshoz, nem ez lesz álmaink lábbelije. Viszont egy olyan partin, ahol csak rövid ideig ácsorgunk, már rendkívül elegáns és nőies viseletet jelent egy tűsarkú fazon. Viszont aki a stabilitásra törekszik, az inkább vastagabb sarkú cipőt válasszon.

A különféle lefelé vékonyodó, pinup jellegű cipősarkak rendkívül dögösek, miközben jóval kényelmesebbek is tűsarkú társaiknál. Ezért lábfájósaknak magassarkú fazonban elsősorban az ilyen vastagított sarkú cipellők ajánlottak. Szintén jó választás lehet az idén is rendkívüli népszerűségnek örvendő kocka- vagy oszlopos sarok. Habár kevésbé elegánsnak számítanak, mint a lefelé keskenyedő fazon, mégis nagy trendjük van még a kifejezetten finom, alkalmi ruházatok esetén is. Ha pedig már ennyire eltévedtünk a cipősarkak tengerében, akkor mindenképp érdemes megemlíteni a különféle csepp íves sarkakat, amelyek szintén kiváló alátámasztást adnak a saroknak.

Orrformák, avagy nem mindegy, mibe szorítjuk be lábfejünket

A tűsarkú- és magassarkú cipők számtalan típusú orrformával kaphatóak – már a CCC üzletében is. Itt ráadásul online rendelés esetén díjmentesen visszaküldhető bármilyen termék és cipő, ha az nem megfelelő. Ha a CCC üzleteit vagy webáruházát nézzük, jól látható, hogy rendkívül széles választékban kínálnak különféle magassarkú fazonokat cipő orrok szerint is. Ezek között a legkényelmesebb egyértelműen az íves-, félkör- vagy az enyhén hegyes orrú fazonok, amelyek elég teret adnak a lábfejnek. Viszont feltétlen figyeljük meg, milyen széles a lábfejünk, és mennyire vagyunk hajlamosak a lábdagadásra, mielőtt magassarkút választunk. Ez a kulcsa ugyanis a kényelmes orrú cipőknek, na meg annak, hogy ne legyen lábfájós és vízhólyagos az esténk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek