Starity

Erre ügyelj, ha otthonodban purhabbal dolgozol!

2022. május 23. 20:08   |   

Bár rendkívül hasznos szigetelőanyagként tartják számon, a flakonból fújható purhab alkalmazása során érdemes körültekintőnek lennünk. Nem minden felület és feladat elvégzésére praktikus ennek használata, cikkünkben pontosan kifejtjük, hogy miért!

hirdetés
Erre ügyelj, ha otthonodban purhabbal dolgozol!

Mikor kerüljük a purhab használatát?

Bár a purhab remek szigetelőképességgel rendelkezik, annak ragadós és gyorsan száradó mivolta sok fejtörést okozhat. Elengedhetetlen, hogy a flakonon található utasításokat pontosan kövessük, hogy biztosan elkerülhessük a maszatolással járó, váratlan baleseteket. Bármikor is vennénk a kezünkbe, nagyon fontos, hogy megfelelő hangsúlyt fektessünk a JOSZERSZAM.com-nál kapható munkavédelmi felszerelés beszerzésére is!

Mivel a purhab fújása a haladók és profik számára is nehézségeket okozhat, elengedhetetlen az oldószer megvásárlása is. Ezt akkor szükséges használni, ha a hab rossz helyre került, és még megkötés előtt el kell távolítanunk. Akár kézről és ruháról is eltávolíthatjuk a nem kívánt purhab foltokat, ha még időben cselekszünk.

A minőségi alapanyagok használata mellett azok szavatossága is nagyon fontos, így lejárt purhabbal semmiképp se kezdjünk neki szigetelési munkálatoknak! Ha azonban csak egy eltömődött, de még szavatos termékkel van dolgunk, néhány internetes praktikának utánanézve könnyen megoldhatjuk a problémát.

Fő a biztonság!

A munkavédelmi felszerelés fontosságáról már említést tettünk, ám ezt a kérdést sosem lehet elég alaposan körbejárni. A purhabból kifújás során szinte biztosan kerül a kezünkre, ezért érdemes gumikesztyűt viselni a művelet közben. Fontos a szemet és az arcot is védeni arcmaszk és védőszemüveg segítségével, hogy elkerülhessük a baleseteket.

Gondoskodj a megfelelő munkavédelemről, és szerezd be a szükséges felszerelést és ruházatot a JOSZERSZAM.com honlapjáról!

Purhab használata során akkor is fontos nagyon elővigyázatosnak lenni, ha azt elektromos kapcsolószekrény körül alkalmaznánk. Ha a hab bekerül a rendszerbe, rendkívül komoly károkat okozhat, gyúlékonysága miatt pedig különösen óvatosan kell eljárni!

Hasznos tudnivalók

Bár a purhabot rendkívül gyakran alkalmazzák nyílászárók szigetelése során, ha a hab térfogata túlságosan megnő, bedagadhat az ablakkeretbe. Így pedig használhatatlanná válhat az ablak vagy ajtó, hiszen nem lehet megfelelően kinyitni. 

Ennek elkerülése végett olyan purhabot érdemes beszerezni, amely térfogata nem nő a sokszorosára, és kimondottan nyílászárókhoz javasolják használatát. Érdemes azt is tudni, hogy a munkálatok befejeztével a flakonból még szivároghat hab, ezért helyezzük azt például egy kartondobozra, melyre nincs már szükségünk.

Fedezd fel a JOSZERSZAM.com honlapján elérhető számos hasznos eszközt, szerszámot és biztonságtechnikai, munkavédelmi felszerelést munkálataidhoz!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek