Starity

A kényeztetés jár a kismamának és a babának is

2022. június 14. 15:03   |   

Sem a babavárás, sem a babáról való gondoskodás nem habostorta, hiszen annak ellenére, hogy mindkét időszaknak rengeteg csodálatos pillanata van, s a nők igazán nem cserélnék el ezeket a világ összes kincséért sem, azért jó, ha az árnyoldalakkal is tisztában vagyunk.

hirdetés
A kényeztetés jár a kismamának és a babának is

Stresszmentes mindennapok

Ez az a két szó, amelyre sok kismama és édesanya önkéntelenül is felkacag, s kérdés, hogy el kellene-e ezt várnunk bármely szakasztól az életünkben. A stressz nemcsak negatív lehet, előre is visz bennünket sok kérdésben. Ehelyett inkább az örömöt érdemes meglátni és megtalálni, például a Bubbaland.hu ajándékcsomagjaiban, érkezzenek azok hozzánk a babavárás időszaka alatt, babalátogató ajándékként vagy az újszülött megérkezésének örömére. 

A szép holmik örömmel töltik el a nők lelkét, s ráadásul még hasznosnak is fogják találni őket, legyen az egy babaruha vagy egy szoptatós párna, amellyel az élet könnyebbé, a nehézségek pedig könnyebben áthidalhatóvá válnak.

Kismamamasszázs a feltöltődésért

Habár a masszázsról is elsősorban a stressz és a méreganyagok elűzése szokott az eszünkbe ötleni, a kismamák esetében más célokról beszélhetünk, például arról a testi és lelki felüdülésről, amelyet egy ilyen fantasztikus élmény nyújtani képes. 

Az anya kisimult és energikus állapotában természetesen a stresszel szemben is ellenállóbb lesz, így bár közvetlenül nem ennek csökkentése volt kitűzve, mégis közvetve jellemző hatásként könyvelhetjük el.

A pozitív változások, amelyek a kellemes élmény hatására a kismamában mind testileg - például örömhormonok felszabadulása - mind lelkileg bekövetkeznek, hatással lesznek a pocaklakóra is, pontosan ugyanolyan jótékony, pozitív hatásokat gerjesztve. Habár a babák a pocakban gyakran intenzívebbek a kényeztetés ideje alatt, utána ők is sokkal békésebben szenderülnek majd el.

Mi mindent tehet még a kismama magáért és a babáért?

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak, s ne csupán kívülről, testileg, hanem lelki értelemben is kerekek lehessünk, gondoskodnunk kell a szükségletekről. Habár ez egyénenként változhat, az az egy biztos, hogy önmagában a minél egészségesebb étkezés és alvás nem fogja kielégíteni a kismama igényeit maradéktalanul.

Habár gyakran beleesünk abba a hibába, hogy megfeledkezünk róla, de a testmozgás szintén fontos igény, amelyre várandósan is szükségünk van. Természetesen ennek mértékét korábbi szokásainkhoz és képességeinkhez kell alakítani, így nem érdemes erre az időszakra versenysportokat betervezni, viszont a tiszta, friss levegőn megtett hosszú séták, a mértékletes torna vagy futás is hatékonyan hozzájárul ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, ráadásul itt is olyan hormonokat kapunk mintegy jutalomképpen, amelyek révén valóban jobban érezhetjük magunkat.

Habár semmi sem fekete-fehér, az az egy biztos, hogy érdemes minden kismamának megkeresni és megtalálni azokat a dolgokat, amelyek segítenek neki kiegyensúlyozottnak maradni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek