Starity

Tényleg olyan jó az aromaterápiás fürdő? Előnyök, amelyekről eddig Ön sem tudott!

2022. június 20. 13:01   |   

Manapság már rengeteg lehetőség közül választhatunk, ha szeretnénk ellazulni vagy csak javítanánk az egészségügyi állapotunkon. Egy jó wellness például kinek ne lenne ínyére? Ha szeretnénk otthon egy laza wellnesshétvégét szervezni ahelyett, hogy tízezreket fizetnénk egy szálláshelynek ugyanezért az élményért, akkor nem árt tájékozódnunk a leghatásosabb módszerek felől.

hirdetés
Tényleg olyan jó az aromaterápiás fürdő? Előnyök, amelyekről eddig Ön sem tudott!

A következő pár sorban most az aromaterápiáról, annak jótékony hatásairól és népszerű termékeiről olvashat bővebben.

Az aromaterápia valódi terápia?

Tulajdonképpen igen, bár attól függ, hogy honnan nézzük, annyi viszont biztos, tudományosan igazolt a hatékonysága. Sokan szívesen merülnek el az aromaterápia komolyabb bugyraiban és keresnek fel szakembereket, míg mások otthonukban építenek ki egy komplex wellnessrészleget. A Gastro Bolt aromaterápiát segítő készítményeinek kínálatában leginkább olyan termékekkel találkozhat, amelyek a medence, jacuzzi működését és az Ön zavartalan pihenését támogatják. 

Az aromafürdőt már az ókori görögök és a rómaiak is ismerték. A vízben oldódó, egyedülálló illóolajok harmonizáló hatását az agyunk mindössze pár perc múlva érzékeli, ami nyugalommal áraszt el minket.

Az aromafürdő valódi előnyei

Az aromaterápiás fürdő során megindul a mérgező anyagcseretermékek kivezetése a testünkből. Ez azonban nemcsak a testnek, de a léleknek egyaránt felüdülés. A meleg víz tágítja a bőr pólusait, így beszívódnak abba az illóolajok anyagai. A fürdő pozitívan hat a vérkeringésre, serkenti az ízületek vérellátását. 

Az illatterápia rendkívül hasznos izomfeszülés, mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok, valamint alvászavar esetén. Az illóolajok segítik a szervezet regenerálódását, enyhíti a fájdalmat és oldja a szorongást. 

Aromaterápiás termékek kiválasztása

Ha van az otthonában jacuzzi, akkor már csak egy kis különleges kiegészítés hiányzik ahhoz, hogy tökéletesen ellazuljon és feltöltődjön. Szerencsére ma már könnyen beszerezhető olyan aromaterápiás illatkeverék, amely gazdagítja a pezsgőfürdőzés pillanatait. Legyen egyszerre kellemes és hasznos időtöltés!

Az ilyen termékek nem tartalmaznak alkoholt, s vízben oldódnak, ezenkívül képesek semlegesíteni a vegyszerek okozta nemkívánatos szagokat. A víz nem habzik tőlük, és a folyadékok nem befolyásolják a pH-értéket sem. 

A levendulaillatok bevethetők álmatlanság és idegesség ellen. Természetesen frissítő, serkentő illatokkal szintén találkozhatunk. Ilyen például a citrusos vagy a Pina Colada illatanyag is. A gyümölcsös érdekességek és a romantikus rózsás hangulat sem maradhat ki a felsorolásból. 

Ne feledje! Az illatokat igazíthatja az egészségügyi problémáihoz, de pusztán a hangulatához is! Egy biztos, az aromaterápia különleges élmény, ami kikapcsol és gyógyít egyszerre!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek