Starity

Milyen újításokkal fejlődik az építőipar?

2022. június 25. 13:01   |   

Mint az élet szinte minden területén, az építőiparban is különösen fontos az innovációkra való törekvés költség- és energiahatékonyság szempontjából. Emellett előny, ha a munkafolyamatok ideje is csökkenhet. Nézzük a legújabb innovációkat!

hirdetés
Milyen újításokkal fejlődik az építőipar?

Napelemes tetőcserép

Az innovációkban rejlő lehetőségek segítségével új ajtók nyílnak ki, melyek környezetvédelmi szempontból is sokat segíthetnek. Ilyen például a napenergia erejének felhasználása, amely a költségcsökkentésben is segíthet. 

A napelemes tetőcserepek felhasználása megoldást nyújthat olyan műemlékvédelmi épületeknél, ahol a napelemek elhelyezése nem engedélyezett. Válaszd a Színvonal Bau Kft. műemlék-felújító szolgáltatását, hogy innovatív, új technológiákkal, az előírásoknak is megfelelő végeredményt kaphass!

Ezek a különleges napelemes tetőcserepek úgynevezett fotovoltaikus, vékony lemezekből készülnek, így tökéletesen helyettesítik a tetőn már meglévő cserepeket. Segítségükkel elnyelhető a napfény, melyet hőenergiává vagy elektromos árammá alakíthatunk, hasznosítva a nap erejét.

Akárcsak a klasszikus tetőcserepeknél, a napelemes változatnál is bízhatunk abban, hogy azok hatékonyan védik otthonunkat az időjárási körülményektől. Kinézetüket tekintve is esztétikusabbak, mintha hatalmas, kék színű, idegennek tűnő panelelet helyeznénk el a tetőn.

Fűtés falfestékkel? Nem lehetetlen!

Nemrégiben egy igen különleges, magyar kutatás és fejlesztés során fűtésre alkalmas falfesték technológiát hoztak létre a szakemberek. A festék alkalmazásával jelentősen csökkenthető egy otthon ökológiai lábnyoma, ezáltal jóval energiatakarékosabb és költséghatékonyabb fűtési metódusról beszélhetünk.

A festék alkalmazásához szükséges, hogy az épület jól szigetelt szerkezettel rendelkezzen. Megfelelő előkészítést követően a festékfűtés hatékonyan, gyorsan, hőveszteség nélkül képes a terület közvetlen melegítésére. Kiegészítő fűtésként is alkalmazható, de akár önállóan is remekül megállja a helyét.

Esztétikus és tartós design-beton

A design-beton otthoni és ipari alkalmazása is egyre népszerűbb, hiszen rengeteg különféle színben elérhető, és nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik. Eleinte, 3 évtizeddel ezelőtt az amerikai haditengerészet számára készítettek először design-betont, manapság már szinte bárhol elérhető.

Mindössze 1-2 mm-es vastagsága ellenére remekül ellenáll a kopásnak, és igencsak rugalmas anyag. Beltéri és kültéri alkalmazára is ideális vízálló tulajdonságának köszönhetően. Szinte bármilyen stílusú otthonban megállja a helyét, remekül igazítható a már meglévő dizájnhoz is.

Látogass el a Színvonal Bau Kft. weboldalára, és olvass további, lenyűgöző innovációkról, valamint vedd igénybe generálkivitelező, műemlék-felújító és egyéb szolgáltatásaikat is!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek