Starity

Megható történet: 55 év után találkoztak először a testvérek

2022. június 28. 20:08   |   Szerző: Four

Diane Ward és Mary McLaughlin az internet segítségével talált egymásra, eddig nem tudtak egymás létezéséről.

hirdetés

Fotó: hu.depositphotos.com/home.html">hu.depositphotos.com

Az 59 éves Diane Ward és az 56 éves Mary McLaughlin életük nagyrészében úgy gondolták, egyedüli gyerekek: Maryt és Diane-t is örökbefogadták, és volt, hogy kísértetiesen közel laktak egymáshoz - mégsem sejtették, hogy nővérek. McLaughlin fiatalkorában Detroitban élt és gyakran meglátogatta örökbefogadó családjának rokonait Pittsburgh-ben - abban a városban, ahol akkor Ward élt az ő örökbefogadó családjával. Éveken keresztül többször is "egymás vonzáskörzetébe" kerültek, de csak 2018-ban indult el a közös történetük.

Ward, akit babakorában örökbeadott édesanyja, 2018-ban határozta el, hogy megkeresi biológiai rokonait, és DNS-teszt alapján indított el keresést az interneten egy ezzel foglalkozó honlapon. 

Az oldal kihozott neki egy sor lehetséges unokatestvért, akik később elirányították McLaughlinhoz - szerencséjére Mary nem utasította vissza Diane érdeklődését, és kapcsolatba került a két testvér. 

McLaughlinnek komplikált kapcsolata volt édesanyjával: az asszony a fiatalabb testvér esetében eleinte úgy tervezte, felneveli őt - ám egy napon elvitte a bébiszitterhez a kislányt, és szimplán nem tért vissza érte. McLaughlin szerencséjére a bébiszitter és férje örökbefogadta őt, és szerető otthonra lelt, ám mindvégig úgy tudta, egyedüli gyerek.

(...) Mindig is kíváncsi voltam [a biológiai családomra], de sosem gondoltam volna, hogy van egy nővérem. Nagyon meglepődtem, és jó értelemben. Úgy döntöttem, hogy én is csináltatok DNS-tesztet. Amúgy is jóbarátok lettünk volna, mert [Ward] nagyon vicces, jól elvagyunk. De túl sok fura hasonlóság volt köztünk, a karakterisztikánk, a szokásaink. Úgy gondoltam, ó, oké. Szerintem ez biológiai hasonlóság.

- nyilatkozta McLaughlin, és mint kiderült a tesztekből: tényleg testvérek. 

Fotó: hu.depositphotos.com/home.html">hu.depositphotos.com

Mary és Diane elmondása szerint az első Zoom-hívás alkalmával órákat beszélgettek, és olyanok voltak, "mint két ötéves kislány".

Annyira sok hasonlóság van köztünk. Sok egyforma dolgot szeretünk, ugyanúgy gesztikulálunk. Mindkettőnk kedvenc étele a mexikói, mindketten vásárlásmániások vagyunk, ugyanolyan a humorunk. 

- mondta Ward.

Idén nyáron pedig végre teljesült a testvérek kívánsága, és személyesen is találkoztak: Ward és férje, Colin elutazott Angliából, hogy együtt nyaraljanak McLaughlinnal és férjével, Jackkel Észa-Karolinában. 

McLaughlin szerint "szürreális volt", amikor találkoztak a reptéren:

Nagyon meghatódtam. Amikor odaértünk a partra, leültünk és csak beszélgettünk, beszélgettünk és beszélgettünk. Egész héten zavartalanul hülyéskedhettünk.

- mondta, hamarosan pedig megismétlik a találkát, akkor Ward otthonába fog ellátogatni húga. Sőt, Ward elmondása szerint újabb családtagot keresnek: az édesapjukat.

Most már együtt csinálhatjuk végig az életünk második felét. És csodálatos lesz. 

- mondta McLaughlin.

A két testvér találkozásáról készült fotók ide kattintva láthatók

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek