Starity

Modern konyhaberendezés

2022. június 28. 21:09   |   

Azt gondolom, hogy a tökéletes konyha sokak álma, hiszen a nappali mellett itt töltjük ébren töltött időnk jelentős részét. Ez pedig nem csak azok számára fontos, akik imádnak otthon főzőcskézni, hiszen enélkül is nagyszerű érzés egy igényesen berendezett konyhába belépni.

hirdetés
Modern konyhaberendezés
Fotó: Anna Andersson Fotografi / Shutterstock.com

Konyhabútorok

Az egyik legelső választás a konyha berendezésekor maga a konyhabútor szokott lenni. Amikor elemes konyhabútorokat nézünk, a minőség mellett a kialakítás a legfontosabb szempont. Az elemes megoldások egyben tartalmazzás az alsó és felső szekrénysorokat, egységes színben és kialakításban. Talán ez a legjobb választás, hiszen egy letisztult és modern összhatást eredményez majd konyhánk számára. Itt megtalálhatók az üveges szekrények, egy- vagy kétajtós szekrények, valamint a fiókos kialakítások is. Valamint külön elhelyezhetők hozzájuk igazítva a mosogatótálcák, szagelszívók és mosogatógépek is.

Fontos továbbá a megfelelő konyhai gépek beszerzése, a hűtő és a sütők kiemelten fontosak. Utóbbit egy jól összerakott konyhabútor részeként is tervezhetjük, ekkor azonban oda kell figyelnünk a pontos elhelyezésre és méretekre.

Étkező

Ugyan az étkező sok háztartásban külön légtérben található, mégis a konyhával együtt szoktuk kialakítani és berendezni. Hiszen a kettő egymás nélkül nehezen funkcionál. Ide elsődlegesen az étkező szetteket kell majd kiválasztanunk és beszereznünk. Ez általában egy konyha asztalt, valamint hozzá illő négy vagy hat konyha széket jelent. Ideális esetben ennek a stílusa és színvilága a konyhabútorhoz is passzol, hiszen akár egy légtérben vagy összenyitott módon is elhelyezhetjük őket. Ekkor pedig érdemes a harmóniára törekedni. Szerencsére már számtalan étkezőgarnitúrát találhatunk, legyen szó a különböző faanyagokról, színekről és a székek kárpitozásáról.

Megvilágítás

Mindezeken felül a megfelelő megvilágítás is fontos, amely nem csak funkcióját tekintve elengedhetetlen a főzéshez, hanem nagyon hangulatossá is teszi konyhánkat. Konyhánkba általában a modern csillárok és a LED megvilágítás között szoktunk választani. Modern konyha esetében a LED világítás talán jobb választás, hiszen alig észrevehetőek és nagyszerűen elhelyezhetők.

Mindezek mellett már csak egy finom vacsora hiányozhat

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek