Starity

Hogyan alakítsunk ki pénztárcabarát, mégis csodás világítást az erkélyen?

2022. július 12. 15:03   |   

Sok panellakó irigyli a családi házban élőket a hatalmas, este szépen megvilágított teraszok okán. Pedig azoknak sem kell lemondani a hangulatfényes szabadtéri relaxációról, akik csupán egy aprócska erkéllyel rendelkeznek. Ezek a helyek is válhatnak lakásod legkellemesebb pontjává, csupán egy kis tervezés és előregondolkodás szükséges. És ami a legjobb, mindezt pénztárcabarát formában is megteheted!

hirdetés
Hogyan alakítsunk ki pénztárcabarát, mégis csodás világítást az erkélyen?

A kínálat pedig igen bőséges. A Ledennél a különleges kültéri fényfüzérek mellett akár erkélyekre szabott lámpásokat, napelemes virágokat, lampionokat is választhatunk, ha igazán extra dolgokra vágyunk!

Válassz napelemet!

Igazán jól jársz, ha olyan kültéri világítást választasz, mely napelemekkel működik! Ebben az esetben nem nő a villanyszámlád, és nem kell bajlódni konnektorokkal, hosszabbítókkal vagy éppen azokkal a fránya és közel sem szép vezetékekkel. Fontos, a szolárlámpák mellett szóló érv, hogy belső érzékelőjüknek köszönhetően a külső fényviszonyokhoz mérten be- és kikapcsolódnak. Neked az első beüzemelést követően nincs más dolgod, mint hogy élvezd az erkélyed adta előnyöket.

Ne ess túlzásba!

Kövesd a „kevesebb néha több” alapelvet, ami nemcsak költséghatékony, de egy kisebb erkély tekintetében észszerű is. Ha ízléses, de látványos világítást szeretnél, válassz nagyobb fényerejű vagy éppen hosszabb fényfüzért! A sziluett világítás is nagyon izgalmas lehet, ahogy különböző mintákat fest a falra. Érdemes jól szétnézni a bőséges kínálatban. Ha mégis maradsz a hagyományos fényfüzéreknél, ebben a kategóriában is számos különleges formával találkozhatsz. A fényfüzért rögzítheted a plafonra, körbetekerheted a korlátot, de sávokban is rögzítheted egy teljes falat beborítva velük. A végeredmény minden esetben csodaszép.

Bátran válassz színes világítást!

Ha szereted a bohém, extravagáns dolgokat, akkor a színes világítást neked találták ki! Léteznek egy színben pompázó vagy színváltós gömb lámpa, figurák, füzérek. Ezek a lámpák általában picit drágábbak, de nem igényelnek kiegészítő világítást, gyakran egy-egy színes füzér bőségesen elég az erkélyre!

Fontos az elhelyezés!

Tekintettel arra, hogy egy kisebb méretű erkély megvilágítását tervezzük, nagyon fontos, hogy jól átgondoljuk a beszerezni kívánt lámpák elhelyezését. Ha van üvegfelület az erkélyünkön, mindenképp érdemes annak közelébe helyezni a fényeket, hiszen az üveg csodásan visszatükrözi a megvilágítást, megsokszorozva az erkély ragyogását. Ha nincs üvegfelületed, akkor helyezd minél magasabbra a fényeket, hiszen így valóban látványosak és jól bevilágítják a teret.

Ezeknek a szempontoknak a betartásával igazán kellemes és bájos kültéri relaxációs hellyé varázsolhatod erkélyed! Mindezt csak segíti, hogy a bőséges választékból mindenki megtalálja a neki kedvére való típust, formát és színt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek