Starity

Meggyőző érvek: katasztrofálisnak tartják a kritikusok a Netflix új filmjét

2022. július 19. 21:09   |   Szerző: Four

Sokan kínos próbálkozásnak tartják Jane Austen regényének modernizálását.

hirdetés

Nemrég jelent meg a Netflixen Carrie Cracknell rendezésében a Meggyőző érvek, ám a címmel ellentétben egyáltalán nem volt meggyőző a kritikusok számára.

Nagyon vegyes, de leginkább negatív fogadtatást kapott a Jane Austen azonos című regénye alapján készült produkció. Habár a filmet jó előre beharangozta a Netflix, úgy tűnik, nem teljesítette a hozzá fűzött elvárásokat.

A Vox szerint még a kritikusok által is elismert színésznőnek tartott Dakota Johnson sem volt túl jó a produkcióban, Anne Elliot alakítása során a magazin kritikusa szerint a belső feszültség megmutatása helyett inkább "ingázik a morcos és unalmas között". A Variety szerint szimplán nem ő volt a megfelelő a szerepre.

 

 

A Vox kritikusa egyenesen "katasztrófának" nevezte Jane Austen egyik legelismertebb regényének feldolgozását az érzelmek sekélyessége és a karakterek ügyetlen ábrázolása miatt. A filmet többen is unalmasnak és érdektelennek, néhol pedig idegesítőnek tartották, illetve azok a nézők főként csalódhattak, akik egy hagyományos, kosztümös szerelmi történetre vágytak. Az adaptációt többen a Fleabag illetve a The Office című sorozatokhoz hasonlították a kamerába kacsintós monológok miatt. 

A New York Times kritikusa szerint Carrie Cracknell rendező illetve a forgatókönyvírók a legkevésbé kreatívan nyúltak hozzá a regény filmadaptációjának modernizálásához, és a korhű illetve napjainkhoz illő beszédmód keveredése inkább kellemetlenné, mint érdekessé tette a produkciót.

A Wenthworth-t alakító Cosmo Jarvisszal sem voltak túl óvatosak a kritikusok, sokak szerint hiányzott belőle a regénybeli karakter bája és életereje, a Vox szerint pedig egyenesen olyan volt, mint Mr. Darcy "robotverziója". Egyedül Henry Golding alakítása kapott némi dicséretet, vagy inkább kevesebb kritikát, mondván jól eltalálta a csábító rivális szerepét.

Összességében véve főként egy dologban értettek egyet a fent említett magazinok kritikusai: hogy a Meggyőző érvek ügyetlen próbálkozás volt az egyébként fantasztikusan érzelmes eredeti regényhez képest.

 

 

via Vox & Variety & New York Times

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek