Starity

Szomorú hír: elpusztult An An, a világ legöregebb hím óriáspandája

2022. július 21. 21:09   |   Szerző: Four

Hongkongban, az Ocean Park emlősparkban élt An An, a turisták kedvence volt.

hirdetés

Szomorú hírt közölt az Associated Press: elpusztult a világ legöregebb, emberi gondozás alatt élő hím óriáspandája. Az állat An An névre hallgatott, 35 évig élt, amely emberi időt számítva 105 évnek felel meg.

An An Kínából érkezett Hongkongba 1999-ben, azóta az Ocean Park emlőspark gondozása alatt állt. Az utóbbi időben azonban egészségi állapota erősen hanyatlásnak indult: nem evett szilárd ételt, és leverten viselkedett, emellett magas vérnyomással küzdött. Az Ocean Park állatorvosai több szakemberrel is konzultáltak, hogyan lehetne tovább gondozni An Ant - végül az állat elaltatása mellett döntöttek, hogy megszabadítsák a szenvedéseitől.

Az Ocean Park mély szomorúsággal jelenti be, hogy elveszítettük An Ant. Elengedhetetlen tagja volt a családunknak, és szinte összenőtt a parkkal. Szoros barátságot kötött a helyiekkel és a turistákkal is egyaránt. An An teljes életet élt, amely a tiszteletbeli 35 évnél ért véget - ez emberi éveket tekintve 105 esztendőt jelent.

- nyilatkozott az állatpark.

A szeretett négylábú egy másik óriáspandával, a nőstény Jia Jiával együtt érkezett Hongkongba - és érdekes módon Jia Jia is rekordot állított fel. Ő 38 éves korában pusztult el, 2016-ban. Ezzel ő lett a valaha volt legöregebb, fogságban élő óriáspanda. Jia Jia eltávozása után An An lett a hím csúcstartó.

Fotó: Ocean Park Hong Kong/Instagram

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek