Starity

Megható történet: tragédiából szerelem született egy coloradói lövöldözés után

2022. július 27. 17:05   |   Szerző: Four

Egy gyászoló nő és egy rendőr között született romantikus kapcsolat a tragédia után.

hirdetés

Nem mindennapi történetet fedezett fel a People magazin: egy szörnyű lövöldözést követően az egyik gyászoló és egy a helyszínre kiérkező rendőr szeretett egymásba. 

2012 júliusában Lasamoa Cross - most már Lasamoa Lanier - és vőlegénye, A.J. Boik "A sötét lovag - Felemelkedés" című film éjszakai vetítésére érkezett a coloradói Aurora városában. 

A moziban azonban aznap éjszaka tragédia történt: egy fegyveres férfi tüzet nyitott, és 12 ember meghalt, hetvenen pedig megsérültek.

Lasamoa sikeresen elmenekült a helyszínről, de vőlegényét elveszítette a felfordulásban, és a közeli iskolában próbált tájékozódni, ahová a tragédia után terelték az embereket. A lány egy Cody Lanier nevű rendőr segítségét kérte, akit a helyszínre vezényeltek - ám Lasamoa szerelme, a 18 éves A.J. életét vesztette a lövöldözés következtében. 

A lány ezt követően mélyen gyászolta a fiatal férfit, és hónapokkal a tragédia után levelet írt több rendőrnek is, akik az esetet követő tárgyalás során beszámoltak róla, hogy milyen borzalmas élményeken mentek keresztül a helyszínre érve.

Lasamoa Codynak is írt egy levelet, mert szerette volna megköszönni a férfi hozzáállását:

A tárgyaláson tett vallomásokat hallva kezdtem egy kicsit szilárdabbnak érezni a talajt: nem csak én tapasztaltam meg a lövöldözést, a hatóságok is ugyanezen mentek keresztül.

Végül Cody és Lasamoa összefutott egy ebéd erejéig, és lassan barátsággá alakult a kapcsolatuk, három év múlva pedig randizni kezdtek.

Lasamoa és Cody | Fotó: Lasamoa Lanier/Instagram

A pár bevallása szerint kölcsönösen gyógyították egymást a tragédia után: Cody elmondása szerint óriási bűntudata volt, mert úgy érezte, nem tett eleget a tragédia helyszínére érve:

Szerintem sokan nem veszik figyelembe, hogy a túlélők rengeteget segítettek nekünk, legalább annyit, mint mi nekik. Nem tudom, hol lennék most, ha nem kerülünk közelebb egymáshoz Lasamoával. Nagyon nem voltam jó passzban.

- mesélte.

A lány hozzátette, hogy bár nem örül neki annyira, hogy Cody minden nap találkozik az erőszak valamely formájával, de ez új perspektívát adott neki és még jobban értékeli az életét:

Olyan emberrel vagyok, aki gyakran tapasztalja és átéli a fegyveres erőszakot, így aztán ez elég szokatlan. Azt gondolnátok, hogy amennyire lehet, távol tartom magam az erőszaktól és a traumától, de nem.

Lasamoa és Cody 2021-ben házasodott össze, a lány jelenleg fotósként dolgozik, és továbbra is Coloradóban élnek. A pár azt is bevallotta, hogy szeretnének családot alapítani, de ezzel kapcsolatban is akadályokba ütköztek:

Próbálkoztunk a gyermekáldással, amely nem volt egy egyszerű eset, és akkor keveset mondtam. Találkoztunk veszteséggel, de nálunk minden fordítva működik. (...) Könnyűnek kellene lenni gyermeket tervezni, de nem az. Először túl kell esnünk ezeken, pont mint a kapcsolatunk elején. Át kellett érnünk a bukkanókon... Nálunk soha semmi sem volt egy habostorta, nem így működött.

- mondta Lasamoa.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek