Starity

Tudnivalók a házi fagylaltkészítéshez

2022. július 26. 14:02   |   

Itt a nyár, és ismét eljött egy komolyabb hőhullám is, ami miatt mindenki keresi a lehetőséget, hogy akár egy kicsit is le tudja hűteni magát. A fagylalt egy olyan édesség, amit a számos variáció miatt szinte mindenki szeret, és szívesen fogyaszt is ezekben a meleg időkben. A legfelkészültebbek pedig igyekszenek mindig tartani belőle otthon.

hirdetés
Tudnivalók a házi fagylaltkészítéshez

Ha valaha is gondolkoztál már rajta, hogy érdemes-e házilag elkészíteni, akkor most adunk a kezedbe egy kisokost, hogyan érdemes felkészülni erre, és hogyan tanácsos az alapanyagokat tárolni, hogy bármikor össze tudj dobni egy ilyen hideg finomságot a családodnak.

Házi fagyi recepteket keresel, de még nem találtad meg a legjobb lelőhelyet? Wichmann Anna Annuskám néven futó oldalán számos fagyi recept közül válogathatsz, így biztosan megtalálod a hozzátok legközelebb álló ízvilágú és állagú eredménnyel kecsegtető darabot!

Milyen konyhai gépre lesz szükség?

A gyümölcsök aprításához jó, ha van otthon legalább egy késes aprító, amivel a kisebb adagokhoz tudod kellően feldolgozni az alapanyagokat. Amennyiben több adagot szeretnél egyszerre elkészíteni, tanácsos inkább egy botmixert használni. Arra azonban minden esetben figyelj, hogy ne terheld túl a gépet! Haladj inkább lassabban, apránként, a lényeg, hogy a végeredmény egy krémes, homogén massza legyen.

Hogyan készítsd elő a gyümölcsöket?

Amikor tudsz nagyobb mennyiségű gyümölcsöt beszerezni, vagy csak szeretnél előre gondoskoni a fagylalt alapanyagáról, akkor érdemes eltenni a fagyasztóba belőle. A nagyobb méretű darabokat, mint például a banán, a mangó vagy a barack, érdemes szeletelve, kockázva eltenni, hogy feldolgozáskor ne okozzon majd problémát az aprítónak vagy a mixernek.

Ha nincs túl nagy hely a fagyasztódban, akkor sem kell attól tartani, hogy összeérnek, vagy egybefagynak a darabák, hiszen néhány ütéssel könnyen szét lehet őket választani, hogy csak akkora adagot vegyél elő belőlük, amennyire az adott pillanatban szükséged van. 

Érdemes cukorral édesíteni a fagylaltokat?

Ezt mindenkinek saját szájíze szerint kell megállapítania, de függ persze attól is, hogy mennyire édes, érett gyümölcsöt sikerült beszerezni. Banánban, eperben például elég magas a cukortartalom, de vannak, akik ezekhez is szoktak akár egy kevés mézet is adni, ami nemcsak édesít, hanem egy kis plusz különleges ízt is ad a végeredményhez. Amennyiben próbálod kerülni a cukor használatát, természetes édesítők közül is válogathatsz, vagy akár 1:4 édesítőt is használhatsz.

Fűszeres ízek

Megesik, hogy olykor valamilyen különlegesebb ízre vágyunk. A gyümölcsalapú fagylaltoknak remek kiegészítője lehet valamiyen fűszer, amivel megbolondíthatjuk a már jól megszokott ízeket. Ilyen lehet például a fahéj használata az alma vagy a szilva mellé, de sokan esküsznek a bazsalikomra is, ha az eper mellé szeretnének valamilyen pikáns ízt párosítani. Sok sikert!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek