Starity

Piszkos tánc: egy hétvégére bárki megszállhat a filmbeli fogadóban, és átélheti a Dirty Dancing világát

2022. augusztus 02. 17:05   |   Szerző: Four

1987-ben jelent meg a Piszkos tánc, azóta tematikus hétvégéket tartanak a fogadóban.

hirdetés
Piszkos tánc: egy hétvégére bárki megszállhat a filmbeli fogadóban, és átélheti a Dirty Dancing világát
Fotó: mountain lake lodge/Instagram

A Dirty Dancing örök - legalábbis a virginiai Mountain Lake Lodge számára igen. Ez a hely ugyanis a filmbeli Kellerman-fogadó, itt forgatták a Piszkos tánc című 1987-es produkció nagyrészét (pár jelenetet egy észak-karolinai cserkésztáborban készítettek, de az az épület már nem áll).

A Mountain Lake Lodge 1988 óta minden évben tart egy tematikus estet, sőt, akkora lett az érdeklődés, hogy évente most már 5-6 hétvége telik a Dirty Dancing szellemében - és ha valaki szeretne pár napot eltölteni az ikonikus fogadóban, akkor hónapokkal előtte le kell foglalnia a szállást.

Ez egy ikonikus film. Visszahozza azt az időt, amikor tinédzser voltál, mindazokat a jó érzéseket. Az első szerelmet, az első randit, ezeket az izgalmas dolgokat. Nem hiszem, hogy ez mostanában véget érne. A szerelem generációkon át folytatódik.

- nyilatkozta Heidi Stone, a hotel igazgatója a The Washington Postnak.

A hétvégék alkalmával szinte minden a filmet idézi: megtalálható Baby (Jennifer Grey) kabinja, a szoba, ahol a Johnnyt alakító Patrick Swayze aludt a forgatásokon, a Pennyt alakító Cynthia Rhodes szobája, az étkező, ahol a Housemann család reggelizett. A tó viszont, ahol Johnny és Baby gyakorolt, hol elapad, hol megtelik: a '80-as években viszont teljesen úszható volt.

A The Washington Post riporterének beszámolója szerint igazán változatos egy ilyen hétvégén a vendégsereg: a legtöbben beöltöznek valamelyik filmbeli jelenetből elhíresült jelmezbe, de van olyan is, aki a családjával ünnepeli a születésnapját. A nem tematikus alkalmakon a Mountain Lake Lodge kedvelt esküvői helyszín és sok más rendezvényt is tartanak itt - de igazán a fent említett napokon bolydul fel az élet.

A programok között kincsvadászat, filmvetítés, jelmezverseny, Dirty Dancing-kvíz és természetesen táncórák is vannak - azt azonban leszögezték a hotel munkatársai, hogy biztonsági okokból nem játsszák el a vendégekkel azt a jelenetet, amikor Johnny a tánc végén a feje fölé emeli Babyt. 

A hétvége során mindenki kedvére visszarepülhet az 1960-as években játszódó ikonikus film világába: pink koktélok, pörgős szoknyák, és sok-sok tánc várja a hotelba látogatókat.

Aki pedig még mindig nem kapott elég Piszkos tánc-dózist, annak jó hír, hogy hamarosan érkezik a film folytatása, Jennifer Grey-jel a főszerepben.

Fotó: Mountain Lake Lodge/Instagram

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek