Starity

Az új Harry Potter-film rekordokat döntöget

2010. november 28. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Harry Potter eddigi szériáit nagy számmal lekörözte az Egyesült Államokban a Halál ereklyéi.

hirdetés
Az új Harry Potter-film rekordokat döntöget

Magyarországon szerda éjféltől tekinthető meg a Harry Potter filmsorozat fináléjának első része, a Halál ereklyéi. Egy hét alatt szinte minden korábbi rekordot megdöntött a hetedik rész. Az előző rekorder a Tűz serlege volt 102 millió dollárral (20,4 milliárd forint), ám a mostani film amerikai rekordja csaknem 124 millió dollár (24,8 milliárd forint) lett. Nemzetközi nézetben ez az összeg 330 millió dollárra (66 milliárd forint) emelkedik.

A filmet két részre bontották nagy terjedeleme miatt. Ennek első részét a magyar rajongók annyira várták, hogy a szerda éjféli vetítésre már délután minden jegy elkelt az összes budapesti moziban. A fimre azonban csak  a 12 éven felülieket engedtek be egyes jelenetek miatt. Az eddig bemutatott 6 epizód 5,4 milliárdot (1080 milliárd forint) hozott összesen, ám ez az összeg folyamatosan növekszik.

Azt egyelőre nem tudni biztosan, hogy lesz-e folytatás a finálé után, de a Potter-könyvek szerzője, J. K. Rowling fontolgatja a 8. rész megírását. A főszereplők, pontosabban Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint viszont nem szeretnének leforgatni egy újabb Harry Potter filmet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek