Starity

Elhunyt Olivia Newton-John, a Grease sztárja

2022. augusztus 08. 22:10   |   Szerző: Four

Hetvenhárom éves korában, mellrákban hunyt el Olivia Newton-John színész-énekesnő.

hirdetés
Elhunyt Olivia Newton-John, a Grease sztárja
Fotó: therealonj/Instagram

Elhunyt Olivia Newton-John színész-énekesnő, a Grease című film sztárja. A híresség családja Olivia Instagram-oldalán jelentette be a hírt:

Olivia Newton-John Dáma (73) ma reggel békében hunyt el a dél-kaliforniai farmján, családja és barátai körében. Mindenkit arra kérünk, hogy tartsák tiszteletben a család magánéletét ebben az igen nehéz időszakban. Olivia harminc éven át a győzelem és a remény szimbóluma volt a mellrákkal való küzdelme során. A gyógyuláshoz való inspiráló hozzáállása és úttörő tapasztalatai továbbra is az Olivia Newton-John Alapítvány részei lesznek, amely elkötelezett a rákkutatásban és a növénygyógyászatban. Virágok helyett a család arra kér mindenkit, hogy Olivia emlékére adakozzanak az alapítványnak. (...)

- olvasható Olivia Instagram-oldalán. 

A színésznő 1948-ban született Cambridge-ben, majd 5 éves korában családostul Ausztráliába költöztek. Olivia rövidesen nyert egy tehetségkutatón, és amellett, hogy Londonba utazhatott, számos helyi program során fellépett.

A People magazin szerint a híresség szólókarrierje 1971-ben kezdődött, két lemeze is megjelent, amely nagy sikert aratott, és rövidesen az Egyesült Államokban is felfigyeltek rá, négy Grammy-díjat nyert.

A színészkarrierje 1978-ban, a Grease című filmmel indult be, amelyben főszerepet kapott John Travolta mellett, az alakítása kapcsán pedig Golden Globe-ra jelölték.

Newton-John több filmben is szerepelt ezt követően, de számára mindig a zene állt a középpontban. 

1984-ben ment hozzá Matt Lattanzi színészhez, akitől egy gyermeke született, Chloe. A színésztől 1995-ben vált el.

A színésznő egyike volt az első sztároknak, akik nyilvánosan vállalták fel egészségügyi problémájukat: 1992-ben elárulta, hogy mellrákkal diagnosztizálták - ez pedig a melbourne-i Olivia Newton-John Rákkutató és Wellnessközpont megalapításához vezetett.

A híresség 2008-ban újraházasodott, hozzáment John Easterlinghez, és a betegségével kapcsolatos kutatások mellett környezetvédelmi kezdeményezéseket is támogatott. Nyolc évvel a halála előtt megkapta az Ausztrália Rendje kitüntetést.

Olivia 2017-ben árulta el, hogy újra mellrákkal küzd, és többször is nyilatkozott arról, hogy pozitívan tekint a jövőbe, és optimistán áll a betegségéhez.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek