Starity

Nem szereted a salátát? Hét ok, hogy miért lehet ez!

2022. augusztus 08. 16:04   |   

A salátákat még ma is sokan csak fogyókúrás ételnek vagy kísérőnek tartják a zsíros, szénhidrátban gazdag húsok mellett. Nem is vitás, hogy mindkettő esetében kiváló választás a salátalevélből és zöldségfélékből készült salátakeverék. Azonban a saláta ennél több is lehet!

hirdetés
Nem szereted a salátát? Hét ok, hogy miért lehet ez!

Rendszeres fogyasztásával feltölthetjük testünk vitaminraktárait, energiára tehetünk szert és betegségek sorát kerülhetjük el. Ebben a cikkben hét okot gyűjtöttünk össze, hogy miért tekinthetsz másképp a salátára. 

A saláta nem csak köret lehet!

Erre szolgál bizonyítékul a legfinomabb saláták lelőhelye, a Zöldlevelecske Salátaműhely, ahol rengeteg színpompás, ízletes és laktató enni- és innivaló közül választhatsz. Sőt, elkészítheted saját kreálmányodat is, ha épp ahhoz van kedved!

Nemcsak salátából, de más zöldségfélékből és gyümölcsökből készült egészséges és tápláló főétel, leves és desszert közül válogathatsz az étlapon. Ha pedig fitt innivalóra vágysz, ott vannak a smoothie-k. Ha úgy érzed, hogy a saláta csak a fogyókúrázóknak való, könnyen lehet, hogy itt megtalálod azt, amitől megváltozik a véleményed. 

Hét hiba, amit a saláta elkészítésekor elkövethetsz

Talán Te magad is elkövetted az elkészítése közben azokat a hibákat, amik elvették a kedved. Milyen hibák lehetnek ezek? Nézzük!

  • A saláták közül csak a fejes salátát ismered. Ismerd meg a rokonait: a jégsaláta, római saláta, tépősaláta vagy a Lollo Rosso mind más ízűek, textúrájúak, kísérletezz hát velük!

  • A salátát megmosod és vizesen teszed a tálba. A nedves saláta vízízű, élvezhetetlen, érdemes hagyni megszáradni a leveleket. Ha nem vagy türelmes típus, használj salátacentrifugát.

  • Mindig ugyanazzal az öntettel borítod le: megint csak azt mondom, hogy kísérletezz bátran az ízekkel. Így mindig új élményekben lehet részed. 

  • A salátába sem való minden, legfőképp nem szabad mindenféle maradékot beledobálni, hiszen az ízek harmóniája teszi élvezetessé az ételt. 

  • Legyen gazdag a saláta! Tehetsz bele zöldségféléket, magvakat, csírákat, sajtot, egészséges olajakat vagy balzsamecetet is. A lényeg, hogy ezek kiegészítsék egymást. 

  • Soha ne készítsd a salátát fonnyadt zöldségekből! Szép dolog, ha spórolni szeretnél és nem dobod ki az ennivalót, de azt, ami nem friss, dolgozd fel másképp.

  • Mindig idényzöldségekből állítsd össze a salátát, hiszen azok a legzamatosabbak, és ha termelőtől vásárolod, akkor biztos lehetsz a származásában is. 

A salátával jót teszel a szervezetednek is!

A salátafélék bővelkednek antioxidánsokban, amelyekkel felvehetjük a harcot a szabadgyökökkel szemben, és az öregedés folyamatát is lassíthatjuk. A C-vitaminnal erősíthetjük az immunrendszerünket és a bőr rugalmasságáért felelős kollagén képződéséhez is hozzájárulunk.

Rostjai elősegítik az emésztést és gyorsítva az anyagcserét, támogatják a diétánkat is. A levelekben lévő nedvesség pedig segít abban, hogy hidratáltak legyünk. Rendeld meg a Zöldlevelecske oldalán, és élvezd az ízeket és jótékony hatásait!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek