Starity

A Vaják jelmeztervezője bevallotta, imádta felöltöztetni Henry Cavillt

2022. augusztus 12. 15:03   |   Szerző: Four

Lucinda Wright elárulta, nagyon élvezte, hogy mindig ráadhatja Henry Cavillre a jelmezeket.

hirdetés

Igazi szerelemprojekt volt Lucinda Wright jelmeztervező számára, hogy csatlakozhatott a Vaják című produkció második évadához. Wright a Deadline-nak adott interjúban elsőként elárulta, milyen ötletei voltak, amikor elkezdett dolgozni a második évad jelmezein:

Fontos volt számomra, hogy kövessem a forgatókönyvet, a karakterek fejlődését. Több realitást akartam vinni a jelmezekbe, új külsőt akartam Geralt páncéljának és a nilfgardiaknak, hogy egy kicsit stabilabbak legyenek. Még akkor is, ha ez egy fantasy és varázslat van benne, a nézők számára hitelesnek kell lennie annak, amit az emberek viseltek, reflektálnia kell a történetszálra, és új szintre kell emelnie a karaktert. Szóval ez volt az ötlet, amit magammal hoztam: hogy olyan jelmezeket alkossak, amikben tényleg lehet harcolni, mozogni, meg tudnak sérülni és van céljuk.

- mondta, majd Geralt jelmezére is kitért:

Van, amikor egy jelmeznek tényleg ragyogónak és fantasztikusnak kell lennie, de ha látsz egy nilfgardi katonát, akkor el kell hinned, hogy rád tud támadni és meg tudja védeni magát a harcban. Főleg Geralt esetében, őt még inkább "gyilkológépnek" akartam beállítani, és megmutatni Henry Cavill fizikai adottságait. Olyannak kellett lennie a kosztümnek, mintha a második bőre lenne, hogy amint felhúzza, rögtön akcióba tudjon lépni. Számomra ezt jelenti a realizmus a ruhák terén, úgy, hogy közben ez nem is annyira észrevehető.

 

 

Lucinda szerint ez volt a legnagyobb kihívás a jelmezek megalkotásában:

A legnagyobb kihívás nekem az volt, hogy biztos legyek benne, a fanoknak tényleg tetszik. Nem akartam, hogy az legyen "ó, itt egy másik jelmeztervező a második évadra". Szerettem volna az első évad bizonyos részleteit továbbvinni, hogy legyen egyfajta folytonosság, és a rajongók is örüljenek, emellett persze az is fontos volt, hogy a színészek és a készítők is elégedettek legyenek. A jelmeztervezés legnagyobb kihívása, hogy megalkosd az elképzelésed, ugyanakkor figyelembe kell venned mindenkit, aki viseli, és mindenkit, aki dolgozik vele a forgatáson és a sminkben.

Wright arra is kitért, hogy melyik volt a kedvenc jelmeze - és hozzátette, imádta, hogy ráadhatja Henry Cavillre a jelmezeket:

Szerintem a kedvenc jelmezem Geralté, illetve a nilfgardiaké... Ó, egek, rengeteg van, például Francescáé vagy Yenneferé. Úgy értem, micsoda brilliáns karakterek, nehéz közülük választani. De azt elmondom, mi volt az az egy dolog, ami több okból is minden nap mosolyt csalt az arcomra: felöltöztetni Henryt a páncéljába. 

 

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek