Starity

Masszázságyak használata a reiki kezelések során

2022. augusztus 13. 14:02   |   

A masszázs fogalmával már régóta találkozhatunk, és biztos vannak olyanok, akik időnként vagy rendszeresen eljárnak ilyen típusú gyógyító kezelésekre. A masszázst végzők legtöbbször masszázságyakat használnak, de nem kizárólag ehhez a tevékenységhez használhatjuk ezt a hasznos bútordarabot.

hirdetés
Masszázságyak használata a reiki kezelések során

Masszázságyak választása reiki kezeléshez

A reiki kezelések esetében a masszázságyak használata közel 100 éves múltra tekint vissza. Emellett nagyon fontos a reiki kezelést végző mester számára is, hogy kényelmesen üljön, hiszen hosszú időn keresztül csatornázza az energiát a páciense számára. A reiki egy szerfelett összetett tudomány, megtanulása a jikidenreiki.hu kétnapos tanfolyamán keresztül javasolt.

Kezdetben a masszázságyak nagyon egyszerűek voltak, de aztán már a második világháború után elkezdődtek a különböző fejlesztések erre vonatkozóan is. Nagyon sokáig és sokszor a reikit a széken ülve is végezték, és a mai napig is minden páciens számára ez egy nagyon kedvező testhelyzet, főleg, ha valaki bátortalanabb vagy valamilyen egészségügyi megfontolás miatt nem megoldható számára a hosszabb ideig tartó egy helyben történő hason vagy háton fekvés.

Multifunkcionalitás és tisztaság

Előfordul még olyan is, hogy a földön fekve végzik a gyógyítást a mesterek. De összességében elmondható, hogyha már egy professzionális technikával dolgozunk és azt egy professzionális mester közvetíti, akkor érdemes ehhez egy több funkciójú, minőségi terméket választani. Ha a lábak már állíthatók, ha az ágy kényelmes szivacsbetéttel rendelkezik és netán létezik valamilyen fejnek kialakított rész is, akkor az már megfelelően komfortossá teszi a gyógyítást a páciens és a kezelést végző számára is.

Nagyon fontos szempont még a higiénia a masszázságyak kiválasztásánál. Jó, ha a felületük könnyen tisztítható, erre a legjobb a műbőr kárpitozás. Emellett szükség van több lepedőre, takarókra, netán fejtámaszra, hengerpárnára, törölközőre, gyakorlatilag bármire, amellyel úgy érzed, a vendégeid kellőképpen el tudnak lazulni és jól érzik magukat a kezelőasztalon.

További megfontolandó szempontok

A masszázságy kiválasztásánál érdekes szempont lehet, hogy összecsukhatót vásároljunk-e vagy fixet. Igaz, hogy sokkal könnyebben mozgatható, de a fix masszázságyak nagyobb súlyú vendégek fogadására is alkalmasak. Anyagukat tekintve találkozhatunk alumínium ágyakkal vagy faágyakkal. Bármelyiket választjuk is, az előző szemponthoz hasonlóan megint csak a teherbírást kell figyelembe vennünk. Igaz, hogy a fa egy természetesebb közeget sugall, de fontos, hogy elbírjon nagy súlyú embereket is.

A súlyhoz hasonlóan fontos a hosszúság, szélesség is, szintén az előbbiekben említett ismérv miatt, azaz, hogy a nagyobb embereket elbírja. Sajnos napjainkban ez egyre inkább szempont kell, hogy legyen. Ezenkívül még számtalan jellemzője lehet egy masszázságynak, amit figyelembe lehet venni és amely emeli a kényelmi színvonalat. További szempontokról a jikidenreiki.hu oldalon olvashatsz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek