Starity

Így válasszunk utasbiztosítást magunknak

2022. augusztus 20. 14:02   |   

Az utasbiztosításunk kiválasztását nem bízhatjuk a véletlenre, sem anyagi, sem testi biztonságunk érdekében. De hogy hogyan válasszuk ki számunkra a legjobbat? Na épp ebben segítünk neked! Érdemes szétnézni a kínálatban, és ne maradjon el az alapos mérlegelés sem, ez mind fontos! De hogy mi még? Olvasd el a cikket, és megtudod.

hirdetés
Így válasszunk utasbiztosítást magunknak

Miért érdemes egy utasbiztosítást megkötni?

Mindenképp érdemes utánajárnod a lehetőségeidnek egy külföldi utazás előtt. Egy utasbiztosítás számos káresemény során nyújt védelmet számodra. Nem fogja megóvni a kezedet egy csonttöréstől síelés közben, de a kórházi kezelésed költségeit állhatja. A balesetek mellett segíthet betegségeknél, vagy ha eltűnne a poggyászod.

Emellett amiért még nagyon hasznos, az a sok plusz szolgáltatás, amit kapsz mellé. Ezek segítenek abban, hogy külföldön is biztonságban érezhesd magad.

A költségét tekintve minimális. Persze vannak drágább változatok is, de nem feltétlenül azok lesznek a legjobbak számodra. Számos kellemetlen problémára megoldást tud biztosítani, ezért pedig nem sok az a pár ezer forint, amit ki kell érte fizetni.

Fontos azonban figyelni arra, hogy a káresemény bekövetkeztét követő 24 órán belül jelezni kell ezt a biztosító felé. Ahol ellátnak pl. egy baleset során, ott pedig jelezned kell, hogy rendelkezel utasbiztosítással. Ha ezek elmaradnak, akkor jó eséllyel nem fizetnek.

Mik közül lehet választani?

Van az általános utasbiztosítás. Ezt akkor érdemes megkötni, ha a balesetek és betegségek ellen van szükséged védelemre. Ezzel tudod biztosítani magadnak azt, hogy ne rokkanj bele az ellátásodért kiszámlázott összegbe.

Ha gyógyszereket is be kell szerezned, vagy sürgős fogászati beavatkozásra van szükséged, akkor azt ott helyben ki kell fizetned. Ekkor a kapott számla alapján fog fizetni a biztosító. A komolyabb kezeléseknél viszont a kórház közvetlenül őket keresi majd fel.

Egyes típusokban benne van a jogi segítségnyújtás is, valamint az okmányok elvesztése vagy megsemmisülése esetén nyújtott segítség is.

Köthető akár plusz autóasszisztencia-szolgáltatás is, ha autóval mész külföldre. Ez segít egy esetleges meghibásodás esetén abban, hogy eljuss a szervizig, vagy hogy hazajusson az autód. Emellett akár a továbbutazásban is partner lehet. Sőt, egyes típusoknál még a javítás költségének egy részét is állják neked.

Ha munka vagy extrém sportolás miatt mész külföldre, akkor arra külön biztosítástípusok állnak a rendelkezésedre. Erre nem lesz jó egy általános típusú védelem.

Gondolj az egész családra és az értéktárgyakra is!

Alapvetően magadra kötsz biztosítást, de ha az egész család megy nyaralni, akkor a teljes családra is köthetsz.

Sőt, ha nem elég számodra az alap poggyászbiztosítás, akkor bővítheted. Biztosítva lehet a laptopod, kamerád, mobiltelefonod és egyéb drága vagyontárgyaid. Ezekről se feledkezz meg!

Bármilyen biztosítást is köss, a lényeg, hogy a saját igényeid szerint hozd meg a döntésed! Nem az ár a lényeg, hanem az, hogy melyik mire való, mi ellen nyújt védelmet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek