Starity

Andrew Garfield cölibátust fogadott és éheztette magát egy korábbi szerepe kedvéért

2022. augusztus 22. 22:10   |   Szerző: Four

A színész elmondása szerint mindent megtett azért, hogy tökéletes alakítást nyújtson.

hirdetés

Andrew Garfield kifejtette a véleményét a "method actingről", vagyis arról a hollywoodi sztárok között bevett módszerről, amelynek során egy színész a forgatás egész ideje alatt megpróbál karakterben maradni, és így a szünetekben is úgy viselkedik, mint az általa alakított illető. 

Habár sokak szerint ezt a gyakorlatot leginkább azok a színészek alkalmazzák, akik ezzel magyarázzák kellemetlen viselkedésüket - Garfield megcáfolta ezt a hiedelmet.

Szerintem még most is vannak tévhitek ezzel a módszerrel kapcsolatban. Vannak, akik még mindig alkalmazzák, és nem azért, hogy s***fejek lehessenek mindenkivel a forgatáson. Valójában ez arról szól, hogy próbálod bizonyos elképzelt körülményekhez igazítva élni az életed, és ezzel együtt mindenkivel kedves vagy a stábból, és normális emberként viselkedsz. Amikor nem szükséges, akkor felhagysz vele, amikor igen, akkor folytatod. 

- mondta, és hozzátette, ő is kipróbálta a módszert "Silence" című 2016-os filmjénél, amelynek során egy 17. századi jezsuita papot alakított. Garfield, hogy minél jobban beleélje magát a szerepbe, a forgatás ideje alatt tartózkodott a testi kapcsolattól és gyakran éheztette magát:

Nagyon menő volt. Voltak elég vad, őrült élményeim abból fakadóan, hogy megvontam magamtól a szexet és éheztettem magam akkoriban.

- mesélte a "WTF" című podcastben.

Egyébként nem csak Garfield szavazott erre a módszerre: Lady Gaga A Gucci-ház című film kedvéért másfél évig úgy élt, mint Patrizia Reggiani, Austin Butler pedig máig Elvis Presley-ére hajazó kiejtéssel beszél, annyira berögzült nála a szerep.

Fotó: hu.depositphotos.com/home.html">hu.depositphotos.com

via Variety 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek