Starity

Elképesztő fájdalmakkal élhetett már II. Erzsébet

2022. szeptember 12. 11:11   |   Szerző: SzilviD

Egy orvos az árulkodó jelekről mesélt, hogy II. Erzsébet királynő milyen betegségektől szenvedhetett.

hirdetés
Elképesztő fájdalmakkal élhetett már II. Erzsébet
Fotó: hu.depositphotos.com

A Daily Mail egy orvos beszámolójáról ír, aki II. Erzsébet állapotáról, betegségeiről és lehetséges halálának okozóiról beszélt. A szakértő szerint az utolsó találkozón már annyira törékeny volt a királynő, hogy lehetett sejteni, lassan elérkezik a vég.

A nyugat-ausztráliai Perthben élő Dr. Deb Cohen-Jones szerint azok a képek, amelyek II. Erzsébet királynő kezéről készültek, amint az Egyesült Királyság új miniszterelnöke, Liz Truss mellett pózolt kedden a skóciai Balmoral kastélyban, valószínűleg az egészségi állapota romlását jelzik.

Úgy tűnik, perifériás érbetegségre utaló jelek vannak rajta. Ez egy vérkeringési rendellenesség, amely a szívén és az agyán kívüli erek beszűkülését, elzáródását vagy görcsösségét okozza

– mondta.

A jól ismert tünetek közé tartozik az időszakos fájdalom, amely jelentkezhet görcsök vagy izomfáradtság formájában, az érintett testrész "hidegsége", zsibbadás és tűszúrás érzése. A néhai királynő keze "foltos" volt, ami általában akkor fordul elő, amikor a szív már nem képes hatékonyan pumpálni a vért. A vérnyomás lassan lecsökken, és a véráramlás az egész testben lelassul, ami miatt a végtagok hideg tapintásúnak kezdenek tűnni.

Dr. Cohen-Jones sajnos megerősítette, hogy II. Erzsébetnek nagy fájdalmai lehettek, ha a krónikus betegségben szenvedett, mert elég súlyosnak tűnt. Nem lehet biztosan tudni, hogy mióta volt ott a "foltosodás", mivel az uralkodónő már jó ideje nem mutatkozott nyilvánosan, és gyakran viselt kesztyűt.

Az enyhén görnyedt megjelenés a korának és több mint valószínű, hogy a csontritkulásnak tudható be

- tette hozzá az orvos.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek