Starity

Miért hasznosak a környezetbarát I-gerendák?

2022. szeptember 11. 15:03   |   

A fa egy olyan építőipari alapanyag, amelyet nagyon régóta hasznosít az emberiség. Előnyös tulajdonságai számtalan pozitív felhasználási lehetőségét teszik lehetővé. Például kiváló hő- és hangszigetelőként alkalmazható, de akár a pára elleni védelem megvalósításában is remek választás. Miért ne készíthetnénk belőle masszív teherhordó szerkezeteket?

hirdetés
Miért hasznosak a környezetbarát I-gerendák?

Az I-gerenda elemek felhasználása

A fát alapanyagként használva sokrétű alkalmazását figyelhetjük meg az építőiparban. Szerkezeti tulajdonságai kifejezetten előnyösek, így a moduláris építkezésben remekül alkalmazható. Egyszerűen felhasználható és a beépítése sem igényel különleges előkészületeket. A fát alkalmazhatjuk a padlózat, vagy akár a falszerkezet és tetőzet megépítéséhez is. Ezekkel egy lakóépület bővítése is nagyon előnyös lehet.

A Naturica Group Steico termékkínálatában számos olyan természetes anyagból készült építőelemet találhatunk, melynek alkalmazásával csökkenthetjük karbonlábnyomunkat. Az anyagok innovatív felhasználásával ugyanis számos olyan szerkezetben alkalmazhatjuk őket, melyeket sok esetben szintetikus anyagokból állítanak elő. Ráadásul a környezetbarát építőanyagok hozzájárulnak ahhoz, hogy egy egészséges lakóklímát alakíthassunk ki.

Környezetbarát alapanyagból készült gerendaelemek

Mivel az otthonunkban aránylag sok időt töltünk el, így fontos a kialakítás során, hogy a megfelelő körülményeket teremtsünk meg. Olyan terméket válasszunk és alkalmazzunk már az építkezés során, amikkel megelőzhetünk bizonyos egészségügyi problémákat. Hiszen a mesterségesen előállított és vegyi anyaggal kezelt építőanyagok közül számos olyat találhatunk, amely káros hatásokat okozhat egészségi állapotunkra nézve.

A STEICO I-gerendák fából készülnek, ennek köszönhetően pedig egy olyan építőanyag alkalmazására van lehetőségünk, amely kimagasló tudású. Ezenkívül nagyon kicsi ökológiai lábnyommal rendelkezik, a környezetvédelmi céljaink eléréséhez is hozzájárul. A felhasznált faanyagokat FSC minősített erdőgazdálkodásból szerzik be, ami azért lényeges, mert a kivágott fákat pótolják is.

Hol alkalmazhatóak STEICO gerendaelemek?

Ezek a kiváló anyagok alkalmazhatóak akár a falszerkezetekben vagy a padlózatok kialakításához is. Ezenfelül nagyszerű lehetőséget biztosítanak a lakóépületek bővítéséhez, illetve megtalálhatjuk a födémek és a tetők kialakításához szükséges termékeket is.

A gyártó kínálatában léteznek olyan hőhídmentes darabok is, melyek passzívház minősítést kaptak, ezek segítségével akár egy nulla energiaigényű épületet is létrehozhatunk.

Kis súlyuknak köszönhetően egyszerű velük az építés, miközben viszonylag magas teherbíró képességgel rendelkeznek. Mozgatásukat így akár munkagépek és daru nélkül is megoldhatjuk, ami jelentősen csökkenti egy építkezés költségeit és környezetterhelését is. Speciális kialakításuknak köszönhetően maximális szilárdságra vannak determinálva.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek